Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett: elhunyt a Piramis legendás zenésze

Most érkezett: elhunyt a Piramis legendás zenésze

Életének 66. évében elhunyt Gallai Péter, a Piramis zenekar billentyűse -– közölte Facebook-oldalán a gyászhírt a legendás magyar zenekar.

„Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy Gallai Péter ma éjszaka álmában elhunyt. Péter a Piramis zenekar billentyűse, énekese, szerzője, a zenekar örökös tagja. Döbbenten és mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, osztozunk családja fájdalmában.

A szombati Várkertes koncertünkön megemlékezünk róla. ‘Szállj fel magasra!’ PIRAMIS zenekar: Pinyó, Janó, Csoki, Vöri, Bence, Vilma” – írták a bejegyzésben.

Gallai Péter 1953-ban született Budapesten. Képzett zenész volt, 1971-ben alapította meg első zenekarát, 1974-ben végzett a Konzervatóriumban. Első sikeres együttese a Nautilus volt, majd 1974-ben csatlakozott a Piramishoz, ami az évtized egyik legsikeresebb magyar zenekara volt. Az együttes több híres dalát is ő szerezte, például a Szállj fel magasra címűt.

A Piramis utolsó lemezén, amely a frontember, Révész Sándor távozása után készült, Gallai énekelt.

Nem csak a Piramissal alkotott maradandót: D. Nagy Lajossal együtt 1985-ben az átalakult Bikiniben tűnt fel, s óriási sikereket értek el a zenekarral. Itt is írt dalokat, volt amiket ő is énekelt. 1992-ben a Bikini feloszlott, majd öt évvel később újjáalakult, Gallaival a soraiban. Egészen 2002-ig tagja maradt a bandának, majd visszatért a szintén újjászületett Piramisba.

Forrás:blikk.hu

loading...