Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett a szomorú hír! Elhunyt az ország egyik legnagyobb nevettetője

Most érkezett a szomorú hír! Elhunyt az ország egyik legnagyobb nevettetője

65 évesen hunyta le örökre a szemét.

 

Böröndi Tamás a Szomszédok sorozatban évekig alakította Vágási Jutka egyik kollégáját, Csabát a magyart, történelmet, földrajzot is oktató tanárt. Götz Anna kolléganőjét 2016-ban vette feleségül, nagyon boldogok voltak együtt. Most érkezett a szomorú hír, 65 évesen elhunyt a színész, igazgató.

Böröndi Tamás 1955-ben született Budapesten. A Színművészeti Akadémia elvégzése után 1980-ban a debreceni Csokonai Színház tagja lett. 1984-től a Fővárosi Operettszínházban, majd a Vidám Színpadon játszott, 2002-től szabad foglalkozású művészként dolgozott különböző társulatoknál is. A Rock Színház stúdiójában, illetve az Arany 10 musicalstúdióban zenés színészmesterséget tanított. Színházi szerepei mellett szerepelt néhány játékfilmben, tévéfilmben és alkalmanként szinkronizált is.A Vidám Színpad 2013-tól új helyszínre, az óbudai Átrium EuroCenter bevásárlóközpontba költözött; Böröndi Tamás lett a társulat igazgatója, aki Straub Dezső művészeti vezetővel folytatta azt a hagyományt, amit korábban Bodrogi Gyula teremtett meg. A színház vezetése és a színészet mellett díszlettervezéssel is foglalkozott.

Böröndi Tamást gyászolja felesége, Götz Anna, ikerlányai, 88 éves édesanyja, kollégái és azok a milliók, akiknek életében mosolyt csalt az arcára. Götz Anna színésznővel több mint 30 évnyi ismeretség után, két-két válással és két-két ikergyerekkel a hátuk mögött 2016 nyarán döntöttek úgy, hogy egybekelnek.

A színészt megannyi színházi darabon túl tévés filmekben is láthatták a nézők. Szerepelt a Szomszédok és a Jóban rosszban című sorozatban is.

loading...