Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett a bejelentés: Újabb szigorítások jöhetnek a vírus miatt Magyarországon!

Most érkezett a bejelentés: Újabb szigorítások jöhetnek a vírus miatt Magyarországon!

Szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be a kormányülésen született döntésekről csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

 

Koronavírus

A szerdai kormányülés fő témája megint a koronavírus volt. A kormány szerint a világból érkező adatok aggasztóak, a környező országokban ismét emelkedik a fertőzöttek száma, itthon viszont csökken, de az új eseteket külföldről hurcolták be.

Emiatt nem kizárt, hogy újra szigorúbb intézkedéseket vezetnek be, már akár a következő napokban. Jelenleg lehet külföldre menni, de azt javasolják, mindenki nyaraljon inkább itthon.

Egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, tárgyalnak a határok átjárhatóságának szigorításáról, de még nincs döntés.

Az operatív törzs ma ülésezik, elképzelhető, hogy szigorúbb intézkedéseket fognak hozni, határzárak bevezetése is lehetséges.

Az operatív törzs estefelé ülésezik majd, ha a mostaniaktól eltérő döntést hoznak, a következő napokban ismertetni fogják.

Olyan szabályt biztos nem vezetnek be, hogy ha valaki holnap hazajön külföldről, akkor karanténba kell mennie.

Tesztelések lehetnek, de gulyás a döntésig nem akart spekulációkba bocsátkozni.

Egy későbbi kérdés a levegőben terjedő koronavírusról szólt. Gulyás szerint a WHO közlése nem újszerű, tudjuk, hogy a koronavírus a levegőben terjedhet, eddig is tudtuk, de a kérdés, hogy mennyire, milyen távon terjed.

A mai tudásunk szerint annál biztonságosabb lehetőség nincs, mint Magyarországon nyaralni, mert az adatok kedvezőek – mondta Gulyás a kérdező azon felvetésére, hogy a WHO bejelentése miatt nem lesz-e pánik, nem mondják-e vissza az emberek a belföldi nyaralásokat.

Forrás

loading...