Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett a bejelentés! FONTOS döntést hozott a kormány a szigorításokról!

Most érkezett a bejelentés! FONTOS döntést hozott a kormány a szigorításokról!

A Kormányinfón elhangzott:

Magyarországon, ha a tegnapig érkezett adatokat nézzük, naponta 3-5000 közötti új fertőzött volt – mondta Gulyás Gergely.

 

Ez stagnáló, kicsit csökkenő szám, de tudni lehetett, hogy a tesztelések növekedésével a fertőzötti számok is növekedni fognak. Ennek köszönhetőek a mai magasabb adatok. Jövőhéten elemzik a teljes heti adatok birtokában, hogy ez valóban növekvő számokat jelent, vagy csak azért van, mert letesztelték az összes pedagógust, óvodai, bölcsődei dolgozót, egészségügyist.

A kormány ezért úgy döntött, hogy most nem változtat az eddigi intézkedéseken, a jövőheti kormányülésig.

A koronavírus-járvány kezelésének hatékony megoldása a vakcina lesz. A kormány álláspontja, hogy ahonnan lehet, vakcinát kell szerezni, de csak olyat lehet forgalomba, mellet a magyar hatóságok megvizsgáltak és jóváhagytak, teljesen mindegy, hogy Amerikából, vagy Kínából szereztünk vakcinát – mondta Gulyás Gergely. Az oltóanyag beadása önkéntes és ingyenes lesz.

12 millió feletti adag vakcinát kötött le az ország, amerikai és európai fejlesztésűeket.

A legközelebb a tesztelés harmadik fázisához a kínai vakcina van. A Pfizertől rossz hír jött: azt mondták, hogy bár közel vannak a harmadik fázisú tesztek végéhez, de először nem Európában, hanem Amerikában terítenek, ez esetben a lekötések összegének felét adják vissza a megrendelőnek.
Az egészségügyben még mindig vannak szabad kapacitások, mindenkit el tudnak látni.

Uniósügyek

Ma Magyarország vendége a lengyel miniszterelnök. A magyar vélemény változatlan: elfogadhatatlan, hogy pénzügyekben politikai feltételek jelenjenek meg.

Magyarország 4milliárd Eurót kap az Uniótól és körülbelül 6 milliárdot visznek ki innen az Unió tagállamának cégei. Kétség kívül hoznak is ide technológiát, munkakultúrát, tehát ez kölcsönösen jó szituáció, és, hogy ez fennmaradhasson, ahhoz az kell, hogy ne támasszanak további feltételeket az eddigieken felül pénzügyi kérdésekben.
A jogállamiság kritériumrendszer beemelése a feltételek közé ellentmond a lisszaboni szerződésnek.

Arról semmilyen körülmények között nem mond le Magyarország, hogy határait megvédje és eldöntse, kikkel akar együttélni -mondta Gulyás Gergely, felhozva Soros Györgynek a héten megjelent, Magyarországgal kapcsolatos cikkét, illetve azt az írást, melyet Orbán Viktor fogalmazott meg, de nem jelenhetett meg a nyugati sajtóban.

loading...