Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG Mit tehetsz, ha erős, 7 napnál tovább tartó menstruáció kínoz?

Mit tehetsz, ha erős, 7 napnál tovább tartó menstruáció kínoz?

A nők számára a normális menstruációs ciklus a test egészségét jelzi. Azonban számos probléma, fájdalmas és erős, hosszan tartó vérzés is jelentkezhet. Mit tehetünk, hogy könnyebben vészeljük át a nehezebb napokat?

 

 

 

 

Van néhány tünet, mely nehézséget és problémát jelent:

 • -hányinger
 • fáradtság
 • görcsök
 • hangulatváltakozások
 • légzési nehézségek
 • fizikai kimerültség
 • fejfájás

A problémák leginkább a fiatal lányokat és menopauza előtt álló nőket érintik. Ha menstruációs problémákkal küzdesz, hasznosak lehetnek az alábbi információk.

Nézzük mivel könnyíthetsz a helyzeten!

menszezsz

 1. Magnézium-fontos szerepe van a vérzés szabályozásában, így érdemes a megfelelő mennyiséget biztosítani a szervezet számára. A magnéziumhiány felerősítheti a vérzést. Érdemes görögdinnyét, tököt, diót, avokádót, gyümölcsleveket, fekete csokoládét fogyasztani.

 2. Koriander-javítja a méhfunkciót, hormonszabályozó, és kiegyensúlyozottá teszi a ciklust. Adjunk hozzá két evőkanál koriander magot két csésze vízhez, és addig főzzük, míg a felére apad. Szűrjük le, és a ciklus alatt fogyasszuk a teát 2-3 alkalommal.

 3. Almaecet-az erőteljes vérzés esetén két evőkanál almaecetet adjunk hozzá egy pohár vízhez, és fogyasszuk naponta háromszor. Ez enyhíteni fogja a tüneteket.

 4. Hideg borogatás-javítja a véráramlást, összehúzza az ereket, és enyhíti a fájdalmat. Tegyünk törölközőbe egy pár jégkockát, és helyezzük a hasra kb. 15 percre.

 5. Málna levél-tannin tartalma miatt tonizálja a méh izomzatát, enyhíti a fájdalmat. Egy evőkanál málna levelet adjunk hozzá egy pohár vízhez, fedjük le, és hagyjuk állni tíz percig. Egy hétig naponta háromszor fogyasszuk a ciklus elkezdődése előtt, és utána is a tünetek enyhítése érdekében.

Szerző: tudasfaja.com

loading...