Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Mire használhatjuk még a mikrohullámú sütőt?

Mire használhatjuk még a mikrohullámú sütőt?

Fogadjunk, hogy nem tudja, hogy a szokásos ételmelegítésen túl mennyi mindenre képes még a mikrohullámú sütő!

 

A mikrohullámú sütő praktikus, ha a maradék ételek felmelegítéséről van szó, a pattogatott kukorica is egyszerűen elkészíthető benne, de kevésbé ismert előnyei révén nyújtja a legkiválóbb segítséget a háztartásban. Íme, pár feladat, melyről biztosan nem sejtette, hogy a mikrosütője képes elvégezni!

Szivacsok sterilizálása
A mosogatószivacs még mindig a tegnap esti vacsorától szaglik, és nem segít a tisztítószer? Nyilván azt gondolja, ideje kidobni, de téved. Öntsön egy tál vízbe egy kis ecetet vagy citromlevet, áztassa bele a szivacsot, majd melegítse a mikróban egy percig magas hőfokon. A forróság szagtalanítja és fertőtleníti a szivacsot – még a nyers tojás vagy csirke után is.

Vágódeszka tisztítása
Hogyan lehet biztos benne, hogy tökéletesen elmosta a vágódeszkát a nyers hús előkészítése után? Ne találgasson: fertőtlenítse a mikrohullámú sütőben! Először mossa el, majd dörzsölje be citrommal, és melegítse egy percig nagy teljesítményen.

Édesítők felpuhítása
Nem kell lemondania a megkeményedett barna cukorról és a kikristályosodott mézről: csak egy kis melegre van szükségük. Hintsen pár csepp vizet a cukorra, majd melegítse az egészet magas hőmérsékleten 20 másodpercig. A méz úgy nyeri vissza folyékony állagát, ha az üveget fedő nélkül 30-60 másodpercig közepes álláson melegíti.

Kenyérsütés felgyorsítása
Aki szokott kenyeret sütni, tudja, hogy az élesztős tésztának legalább egy óra kelésre van szüksége. Ezt az időt akár 15 percre is csökkentheti, ha mikróban keleszti a kenyeret! Tegye a megdagasztott tésztát egy nagy tálba, és fedje le folpackkal. Helyezzen egy pohár vizet a mikrohullámú sütő hátuljába, mielőtt beteszi a tálat. Alacsony hőmérsékleten langyosítsa először 3 percig, hagyjon 3 perc szünetet, hogy a tészta feljöjjön, majd melegítse újabb 3 percet. Végül kelessze a tésztát további 6 percig, vagy amíg a kétszeresére nem nő.

forrás:rd.hu

loading...