Kezdőlap AKTUÁLIS Mindenkit meglepett: Rá hagyja majd mesés vagyonát Medveczky Ilona!

Mindenkit meglepett: Rá hagyja majd mesés vagyonát Medveczky Ilona!

Budapest, 2013. szeptember 18. Medveczky Ilona táncmûvész a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Végrendeletet írt 77. születésnapján Medveczky Ilona, aki nem titkolja, mi lesz az örökségével.

Medveczky Ilona sokat gondolkodott azon, kire hagyja a vagyonát. Mivel nincsenek élő rokonai, mindenképp rendelkezni szeretett volna arról, hogy halála után mi legyen az otthonával és az értékeivel. Ezért a 77. születésnapján végrendeletet írt.

„Már hosszú évek óta foglalkoztat az elmúlás, mint bárkit, aki túl van a hetvenen. Abszolút nem félek a haláltól, nem is készülök rá, de az életem munkáját, kuporgatását nem szeretném, ha elherdálnák, amikor én már nem leszek” – nyilatkozta a Hot! magazinnak Medveczky.

A művésznőt régóta foglalkoztatta, vannak-e élő rokonai. Azt mondja, az elmúlt években több olyan személy is megjelent nála, aki azt állította, családtag. Ilona biztos benne, hogy nincsenek élő rokonai, s arra az esetre, ha halála után újabb haszonlesők jelentkeznének, DNS-teszttel biztosította be magát, a leletei közjegyzőnél vannak letétben.

A művésznő március 4-én töltötte be a 77. életévét, amikor is papírra vetette a végakaratát. Azt mondja, ezzel hatalmas teher esett le a válláról.

„A házam, illetve a telkem, ami a főváros egyik kiemelt övezetében fekszik, árverezésre kerül majd a halálom után. Ezzel egy nagyon kedves, régi barátomat bíztam meg. Az otthonom eladásából befolyt összeg ötven százaléka kutyamenhelyeknek megy. Erről egy állatorvos gondoskodik majd, aki egy életen át segített a kutyáimnak, amikor betegek voltak” – mondta a lapnak Medveczky, hozzátéve: az állatorvos dönti majd el, melyik intézmény kap az örökségből. „A pénz másik felét pedig művészeti célra szeretném fordítani. Úgy rendelkezem, alapítsák meg a Medveczky Ilona-díjat. Szeretném, hogy ezt minden évben a legtehetségesebb táncművésznek ítéljék oda” – árulta el a lapnak.

loading...