Kezdőlap EGÉSZSÉG Minden reggel egy kevés kókuszolajat tett a szájába. Húsz perc múlva nem...

Minden reggel egy kevés kókuszolajat tett a szájába. Húsz perc múlva nem várt dolgot tapasztalt!

A kókuszolaj igen sokoldalúan használható fel, nem csak főzésre, hanem egészségünk megőrzése érdekében is. Nagyon erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, éppen ezért kiváló gyulladáscsillapító, és antibakteriális hatása van.

 

Tudtad, hogy a kókuszolaj nagyon jó hatással van a begyulladt fogínyre is? Csökkenti a duzzanatot, és megszabadít a szájban levő, a gyulladást okozó baktériumoktól is. Segítségével megóvhatjuk a fogaink, a fogíny, és az egész szájüreg egészségét. Ha meg akarunk szabadulni a baktériumoktól, erre a legalkalmasabb időpont az ébredés utáni időpont lehet. Ne együnk, és ne igyunk semmit, ahogy felkeltünk, végezzük el az alábbi műveletet.

Az olajrágás az ayurvédikus gyógyászat egyik nagyon fontos kezelési módszere, és egyre inkább teret hódít az egészségesen élők körében is. Ez az egyik legjobb méregtelenítési eljárás!

Mit kell tennünk?

Egy evőkanál kókuszolajat tegyünk a szánkba, és szó szerint rágjuk 10-20 percen keresztül. Vigyázzunk, közben ne nyeljük le. Ha nincs kókuszolajunk, akkor helyettesíthetjük más növényi olajjal is. A rágás során az olaj a szájüreg egész területére jusson el. Miután letelt az idő, köpjük ki, és öblítsük ki alaposan a szánkat vízzel, egymás után többször. Az olaj úgy működik, mint a mosogatószer az edények esetében, szó szerint kiszívja a szennyeződést a szájüregünkből.

Reggelente a legtöbb baktérium a szájüregben telepszik meg, ezért így tudunk a leghatékonyabban megszabadulni tőlük. Az olajrágás után a szájüregünk teljesen baktériummentes lesz. Ismételjük meg ezt az eljárást minden reggel, hogy megóvjuk szervezetünket az élősködőktől.

Az olajrágást a hagyományos orvoslásban évszázadok óta alkalmazzák: megvéd a fogszuvasodástól, száműzi a rossz leheletet, gyógyítja a fogínyvérzést, fehéríti a fogakat, segítségével megelőzhetőek a szívbetegségek, erősíti az állkapcsot, az ínyt, és az immunrendszert.

Szerző: tudasfaja.com

loading...