Kezdőlap Egyéb Milyen színű virágot válasszunk nőnapra kedvesünknek? Mit jelentenek a színek?

Milyen színű virágot válasszunk nőnapra kedvesünknek? Mit jelentenek a színek?

A virágok és színek együttes mondanivalója a legkeményebb női szívet is elvarázsolja, ha szeretne üzenni az Ön számára kedves nőnek, válasszon tudatosan virágot!

A nőnap történelme 1857-re nyúlik vissza, amikor New Yorkban a munkásnők a jobb munkakörülmények elérésére tüntetésbe kezdtek, később pedig megszületett a nők munkához való jogáról szóló nyilatkozat. Ugyan még 2013-ban is folynak néha viták arról, hogy a családi otthon megteremtése-e a nők feladata vagy a karrier építés, esetleg mindkettő egyszerre, de a nőnap teljesen átalakult és legfőbb üzenete a nők iránti megbecsülés és tisztelet. Hogyan fejezhetjük ki ezt a virágok színében?

fehér szín jelenti a nagyrabecsülést, tiszteletet, tisztaságot és ez ha édesanyáknak választunk virágot, kiváló döntés lehet. A szülők felé érzet szeretet kifejezője a fehér rózsa.

vörös szín amennyiben komolyabb érzelmeket akarunk közvetíteni mindenképpen fontos jelző, a szenvedély, szerelem egyik kiemelkedő szimbóluma főleg ha ezt egy rózsaszállal, csokorral nyomatékosítjuk. A piros tulipán ugyanúgy mint a rózsa, a szenvedély virágba öltött megtestesítője.

rózsaszín inkább lágyságot, kecsességet fejez ki.

sárga némileg kockázatos választás, mivel sok emberben az irigység színeként rögzült,de ugyanakkor mivel a tavasz egyik jellemzője, jelképezi a vidámságot.

kék szín minden esetben hűséget fejez ki.

zöld pedig a reményt!

Természetesen amennyiben tudjuk, hogy valakinek mi a kedvenc színe vagy épp virága akkor ne habozzunk annak tudatában dönteni, hiszen az a legfontosabb, hogy örömet okozzon.
A színek és virágok kavalkádjában, a praktikusság is szerepet játszhat, aszerint is dönthetünk, hogy a virág kertes házba kerül-e, ilyenkor érdemesebb cserepes kiültethető virágot adni vagy amennyiben lakásba kerül, akkor vágott vagy beltérben tartható cserepes növény is jó választás lehet.

forrás:hir.ma

loading...