Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Mikor édesanyja emlékezete romlani kezd a férfi kiváló ötlettel áll elő

Mikor édesanyja emlékezete romlani kezd a férfi kiváló ötlettel áll elő

MEGOSZTÁS

Mior Tony Luciani édesanyja Elia egyik nap elesett és eltörte a csípőjét, a család rájött, hogy a nagymama emlékezetével is baj van. Emlékezetkiesésben szenvedett és ez elég egyértelmű volt esetében.

A családtagok azt javasolták, hogy vigyék Eliát egy idősek otthonába de Tony aki művész és otthon dolgozik, egészen mást tervezett. Úgy döntött, hogy édesanyját magához veszi.

Mikor egyik nap Tony épp a fürdőszobában állt és a fényképezőgépét tesztelte, anyja odament és benézett, hogy megnézze mit csinál a fia. A férfi meg nem tudta, hogy ez egy új korszak kezdete lesz életében, melynek neve: “Anya, időközben.”

Az édesanya történetit hallgatva Tony képeket készített. Tony számára ezek a történetek az aranynál többet értek, mert gyermekkorában nem figyelt annyira oda édesanyjára.

-Arra szokott emlékezni mi történt gyerekkorában, ami pedig 10 perccel ezelőtt történt, elfelejti. Ami pedig 70-80 évvel ezelőtt történt, azt szintén jól tudja. – mondta Tony az Upworthy-nek.

Mivel az édesanya beköltözött fiához, Tony egy olyan modellel dolgozhatott, aki egész nap ráért. A fotó sorozat pedig az édesanya számára célt adott, volt miért élnie.

-Ismét úgy érezte, hogy ér valamit az élete és még nincs mindennek vége. És ez így is van, az élete még nem ér véget. S ő ezt be is bizonyítja, minden nap.

A fotósorozat sok embert meghatott, nemcsak kiállítás hanem könyv is készült a szép fotókkal.

 
-Leginkább az fogott meg, hogy mennyit nevettünk és milyen jó volt a folyamat – mondta Tony a projekt befejezése után.

A projekt három évvel ezelőtt kezdődött, Elia már nem tudja kicsoda Tony. Ennek ellenére Tony nagyon örül, hogy ennyi időt tölthetett el édesanyjával.

-Én így tudok tőle elbúcsúzni, de talán mindannyiunkat túlél – mondta Tony.

Az emlékezetvesztés a család minden tagja számára nagyon nehéz helyzet. Tony projektje azonban bebizonyítja, hogy meg tudjuk őrizni az értékes emlékeket ha ennek megtaláljuk a módját.

Forrás:csodalatos.coloading...