Kezdőlap AKTUÁLIS „Miatta gyógyultam meg a rákból, most meghalt a fiam” – Részeg sofőr...

„Miatta gyógyultam meg a rákból, most meghalt a fiam” – Részeg sofőr vitte halálba a 17 éves újpesti focistát

Megrázó tragédia: autóbalesetben életét vesztette Molnár Erik Emánuel (†17), az UTE labdarúgó-akadémiája U17-es csapatának tehetsége.

Elképzelni sem lehet, mit érezhet az édesanyja, aki a gyermekének élt. Kolompár Orsolyát (45) korábban rákkal kezelték, akkor a fia adott neki erőt a küzdelemhez, és azt remélte, egyszer majd unokákkal ajándékozza meg őt Emánuel.

Azokat is megdöbbentették a hírek, akik nem ismerték őt és családját. A futballista hétfő hajnalban egy autó hátsó ülésén utazott, amikor kocsijuk nagy sebességgel egy patak korlátjának csapódott. A BMW hátulja, ahol ő foglalt helyet, nagyon megrongálódott, a súlyos sérüléseket szenvedő Emánuelnek esélye sem volt a túlélésre. Két, 18 éves barátja utasként könnyebb sérülést szenvedett. A kocsit egy 25 éves, ittas férfi vezette, neki nem lett komolyabb baja, a rendőrség szerint „az alkoholszonda pozitív értéket mutatott nála”. A baleset körülményeit a Gödöllői Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja. Szemtanúk szerint a becsapódás erejére jellemző, hogy az autó még száz métert sodródott, mire megállt, a leszakadó korlát pedig ötven métert repült.

A nagy sebességgel érkező BMW a korlátnak csapódott – a kocsi éppen azon a helyen kapta a nagy ütést, ahol Emánuel ült /Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán

A tragédia mélyen megrázta a gyászoló családot.

– Születése óta egyedül neveltem Emánuelt, ezért igen szoros kapcsolat volt közöttünk. Nagyon szófogadó, tisztelettudó és szorgalmas fiúként ismerte mindenki – idézte fel emlékeit könnyeivel küszködve az édesanya. – Futballozni szeretett, nagyon jól tanult, kezdetben Kemencén, ahol laktunk, majd Felcsútra került a Puskás Akadémiához. Még matematikaversenyeket is nyert. Utána pedig Újpesten focizott, sok aranyérmet és gólkirályi címet szerzett, tehetséges volt.

Az édesanya, Kolompár Orsolya sosem tudja feldolgozni kisfia elvesztését /Fotó: Facebook

Családja, édesanyja, nővére is támogatta, hogy nagy focistává válhasson. Ez az álom a hétfő hajnali baleset miatt szertefoszlott. Barátaival akart Gödöllőre menni, de erről az útról már nem érkezhet haza.

– Még mindig felfoghatatlan, hogy már nincs itt velem a kicsikém. Pedig érte küzdöttem és győztem le a halált. Miatta gyógyultam meg a rákból, most meghalt a fiam – mesélte Orsolya. – Korábban vastagbélrákom volt, három műtéten és nyolc kemoterápiás kezelésen estem át. A nehéz pillanatokban mindig ő adott erőt, miatta akartam élni. A fiam volt a mindenem, Isten ajándéka, bearanyozta a napjaimat. Arról álmodtam, hogy egyszer majd unokákkal ajándékoz meg, és nagy családunk lesz, de ő már nincs többé, s rettenetesen hiányzik.

Sokra vihette volna

Tehetséges labdarúgó volt Emánuel, aki felnőttként sokra vihette volna, így vélekedik róla újpesti edzője.

– Emánuel 2016 nyarán került a csapatomba, jószívű, tisztelettudó, őszinte srácként ismertem meg. Emellett mindig vidámságot csempészett az öltözői hangulatba, a társai szerették, sok barátja volt – mondta Szél József (39), az UTE U17-es csapatának trénere.

Emánuel (balra) a legutóbbi szezonban 33 meccsen 31 gólt szerzett

– Focistaként a gyorsaság és a gólérzékenység jellemezte, a találatainak is köszönhetően tavaly megnyertük az U16-os másodosztályú bajnokságot. Sokra vihette volna, nagyon tehetséges volt.

Forrás:blikk.hu

loading...