Kezdőlap AKTUÁLIS Mesés téli sarkvidéki üdülőhelyek, nézd meg mit rejt a hókunyhó, elakad a...

Mesés téli sarkvidéki üdülőhelyek, nézd meg mit rejt a hókunyhó, elakad a lélegzeted! (videó)

Nagyon kevés mesés téli üdülőhely található szerte a világon, de az alábbi hókunyhók mégis ide tartoznak. Káprázatos, hangulatos és nem mindennapi látványt és élményt nyújtanak. Belülről pedig a meghitt otthon varázsa fogad mindenkit!

 

 

 

Ősrégi hagyomány, hogy a karácsonyt otthon töltjük a családdal, és persze megvan a varázsa a karácsonyfa díszességének, a nagymamai süteményeinek páratlan illatának is.

De hazudnánk, ha azt mondanánk, nincsenek stresszes pillanatai az év legnagyobb ünnepének, és néha-néha nem vágyódnánk el egy csendes kis zugba, ahol minden adott számunkra.

majoitus_lasi-iglut_1-e1448551105435-1024x573

A Lappföldön található hókunyhók közül bárki kibérelhet egyet. Az idelátogatók élvezhetik a finn erdők páratlan gyönyörűségét, a friss levegőt és a hótakarót.

Az üdülőhely családi vállalkozásként indult még 1973-ban. Jussi, az ötletgazda a hivatalos honlapon írt beszámolójában úgy fogalmaz, egyszer Finnország legészakibb településéről tartott haza, amikor kifogyott a benzin az autójából.

“Kénytelen voltam letáborozni éjszakára, és rögtön beleszerettem Kakslauttanen nyugodt környezetébe és évről évre visszatértem”

– emlékszik vissza Jussi.

Eleinte csak egy kávézót és egy egyszerű kabint üzemeltettek az erdő közepén, mára viszont már füstszauna is várja a kikapcsolódni vágyókat.

kakslauttanen_kelo-glass_igloo_1366x768
quantum-glass_e-glas_-igloos-hotel-kakslauttanen_saariselka_finland_visual-11__juha-lisakki-koivisto restaurants2

Fotó: kakslauttanen.fi

A hókunyhók átlátszó üveglapokból készültek, és azon túl, hogy jó hőtartók, a vendégek lefekvés előtt csodálhatják az északi fényt az égbolton.

Tudsz mondani egy olyan helyet, ahol ennél békésebben lehetne tölteni az ünnepeket?

loading...