Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Megtalálták a mellrák elleni gyógyszert!

Megtalálták a mellrák elleni gyógyszert!

Ismét bizonyítást nyert, hogy a legtöbb gyógyszerről még az orvosok sem tudják, hogy pontosan milyen betegségek és problémák esetében is alkalmazható, hiszen egy ausztrál kutatóintézet nemrégiben bebizonyította, hogy egy korábban a csontritkulásban használt szer kitűnően alkalmazható a mellrák esetén is.

A Walter és Eliza Hall Intézet munkatársainak sikerült pontosan bebizonyítania, hogy milyen gének és sejtek idézik elő a nőknél a mellrák kialakulását, amivel kiderült, hogy a BRCA1 gén mutációja óriási kockázati tényezőt jelent, ám jó hír, hogy egy gyógyszerrel a probléma megelőzhető.

A kérdéses gén felderítésével ugyanis bizonyosságot nyert, hogy az agresszív mellrák kialakulását pontosan azok a fehérjék táplálják, mint amelyek a csontritkulást is, ezáltal ugyanazzal a gyógyszerrel rendkívül hatékonyan fel lehetne venni a kesztyűt a mellrákkal szemben.

Az ausztrál szakemberek már meg is kezdték a háttérben a klinikai teszteket, és Geoff Lindemant professzor úgy véli, hogy most valóban egy nagyon komoly áttörést sikerült elérniük a mellrák megelőzése kapcsán.

Forrás:noihirek.hu

loading...