Kezdőlap AKTUÁLIS Megtalálták a 6 éves kislány holttestét is a Hableányban – Így tisztelegtek...

Megtalálták a 6 éves kislány holttestét is a Hableányban – Így tisztelegtek a koreai búvárok az áldozatok előtt

Fotó: Marjai János / 24.hu

Kedd reggel kezdték el a Hableány kiemelésének előkészületeit, így hamarosan felhozhatják a roncsot a Duna mélyéről.

Itt percről-percre közvetítésünket nézheti a kiemelésről.

Valamivel háromnegyed 8 előtt találtak egy holttestet, ezért a mentésben részt vevők azt kérték a sajtó tagjaitól, hogy kegyeleti okokból ne készítsenek közeli felvételeket. Egyes információk szerint a Hableány kapitányát találhatták meg, de kérdésünkre Jasenszky Nándor, a TEK Társadalmi Kapcsolatokért felelős osztályvezetője ezt nem tudta megerősíteni, egyelőre nem tudni, hogy kiről van szó. Az viszont biztos, hogy a Panorama Deck Kft. saját halottjának tekinti a Hableány balesetében elhunyt kollégáit – közölte a társaság szóvivője kedden az MTI-vel. Hozzátették, ha a közvetlen hozzátartozók elfogadják, és kollégáik másként nem végrendelkeztek, akkor hajós temetésen búcsúznak majd el tőlük.

Nem sokkal később egy újabb holttestre bukkantak, a búvárok rögtön be is mentek az áldozatért a vízbe. 8 óra után egy harmadik, majd egy negyedik holttestet is találtak, őket átemelték a markolós hajóra.

A rendőrség tájékoztatása szerint kiemelték a hat éves kislány holttestét is a vízből, aki anyukájával, és nagyszüleivel érkezett Magyarországra.

A kislány anyukájának holttestét is megtalálták a Dunában. A 24.hu egyik helyszíni tudósítója azt mondta, hogy a búvárok azt a szintet vizsgálják a hajótestben, ahol a legtöbb áldozat lehet. A megtalált áldozatokat rögzíteni fogják, majd egy, másfél óra múlva folytatódhat a kiemelés.

MTI/MTI Fotószerkesztõség/Máthé Zoltán

Mivel a mentésben részt vevők szerint a kritikus ponton már túl vannak, ezért bizakodók, hogy a Hableányt probléma nélkül át tudják majd emelni az ott horgonyzó uszályra. Ami viszont hátráltatja a kiemelést, hogy van egy komolyabb sérülés a hajó hátulján, ezért előkészítettek egy újabb drótkötelet. Emiatt egy időre felfüggesztették a hajó kiemelését.

loading...