Kezdőlap AKTUÁLIS Megszületett Meghan Markle és Harry herceg gyereke! A boldog apa már nyilatkozott...

Megszületett Meghan Markle és Harry herceg gyereke! A boldog apa már nyilatkozott is a gyerekéről

Hétfő délután világra jött Meghan Markle és Harry herceg első gyereke.

“Kisfiú” – jelentette be a királyi család közösségi oldalán a nagy hírt, miszerint megszületett Harry herceg és Meghan Markleközös gyereke.

“Örömmel jelentjük be, hogy 2019 május 6-án megszületett Sussex hercegének és hercegnőjének első gyereke. A kisfiú 3.2 kilóval jött a világra. A hercegnő és babája is kiváló egészségnek örvend.” – írta közösségi oldalán a királyi pár.

A hírt személyesen Harry herceg – II. Erzsébet királynő unokája – jelentette be hétfő délután, majd hivatalos közleményben az udvar is megerősítette.

A tájékoztatásból kiderült, hogy a gyermek már kora reggel, brit idő szerint fél hat előtt néhány perccel a világra jött.

Harry elmondta a windsori rezidenciájuknál összegyűlt újságíróknak, hogy a gyermek nevén még gondolkodnak, de az újszülött és az édesanyja “remekül van”.

Harry és Meghan közös Instagram-oldala beszámolt arról is, hogy a kisfiú 7 font és három uncia, vagyis hozzávetőleg 3260 gramm súllyal született.


Harry és Meghan első gyermeke jelenleg a hetedik helyet foglalja el a brit trónutódlási sorban, nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után. Így nem valószínű, hogy valaha az Egyesült Királyság uralkodója lesz.


Az újszülött a 93 éves II. Erzsébet királynő és 98. évében járó férje, Fülöp edinburghi herceg nyolcadik dédunokája.

A CNN-nek adott interjút, amiben elmondja, hogyvárhatóan két napon belül a nevét is bejelentik, jelenleg ugyanis még nem döntötték el.

Ez volt az első szülés életemben, amin jelen voltam. Fantasztikus volt, egészen hihetetlen, és ahogy mondtam, elképesztően büszke vagyok a feleségemre. Minden szülő azt mondja, hogy a gyereke abszolút fantasztikus. De ez a kis apróságért abszolút az életemet adnám, a Hold felett lebegek a boldogságtól.Íme a boldog apa.

 

loading...