Kezdőlap AKTUÁLIS Megszólalt Orbán Viktor a szigorításról! Ezt tervezik Magyarországon a jövőben!

Megszólalt Orbán Viktor a szigorításról! Ezt tervezik Magyarországon a jövőben!

Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt tegnap az operatív törzs sajtótájékoztatóján bejelentették a maszkviselési szabályok szigorodását. Ezt azt jelenti, hogy a kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot.

 

A szigorítás értelmében a szórakozóhelyen, vendéglátóüzletekben, illetve a sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező lesz a maszk viselése, amelyet kizárólag az étel és az ital elfogyasztásának idejére lehet levenni – emelte ki.

Orbán Viktor ezt követően volt a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a vendége, ahol a koronavírus erősődő második hullámáról is beszélt, illetve kitért a védekezéshez szükséges további lépésekre is.

A miniszterelnök első körben arról beszélt, hogy az unió 27 miniszterelnöke egyeztetett a védekezés további lépéseiről.

Ezen az uniós egyeztetésen próbálták összehangolni a tevékenységüket, részben a határátlépési rendszer összehangolásával, illetve a tesztelési rendszer összehangolásával, valamint a vakcinával kapcsolatos kérdésekben.

“Nálunk a helyzet még istenes” – mondta, majd közölte: “Kész zűrzavar, ami Európában uralkodik.”

“Én annak vagyok a híve, hogy legyen néhány komoly szabály, és aztán tartsuk be – mondta a kormányfő. Persze hoztunk néhány kiegészítő szabályozást, de én abban látom a kulcsot, hogy a maszkviselést be kell tartani.
Hétfőtől az ellenőrzésekben új világ kezdődik” – szögezte le Orbán Viktor, aki arról is beszélt, hogy a rendőrség megkapta a hatáskört, hogy például vendéglátóhelyet bezárasson, nagy szigorral lépjen fel a maszkot nem hordók ellen.

Tovább arról is beszélt, hogy jelenleg kétszer annyi influenza elleni védöoltásunk van, mint békeidőben szokott lenni, 1,2 milli adag, de elmondta, hogy rendeltek még 360 ezret, illetve arról is szót ejtett, hogy “van egy magyar vakcinagyárunk Pilisborosjenőn, a NATO-nak is szállítanak be, valamint, ez persze a jövőre vonatkozik, Debrecenben építünk egy oltóanyaggyárat.”

loading...