Kezdőlap AKTUÁLIS Megrendítő szavak: ezt nyilatkozta Benedek Tibor volt edzője az elhunyt olimpikonról!

Megrendítő szavak: ezt nyilatkozta Benedek Tibor volt edzője az elhunyt olimpikonról!

Mint ahogyan arról a Blikk is hírt adott életének 48. évében, június 18-án, csütörtökön, hajnalban, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

 

A kiemelkedő élsportolóról és sportvezetőről 13 órakor nyilatkozott a Trend FM-nek Kemény Dénes, aki szövetségi kapitányként és a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként is dolgozott együtt Benedek Tiborral.

Kemény Dénes Benedek Tiborral háromszor nyert olimpiát, a volt szövetségi kapitány a Trend Fm-nek elmondta, hogy Tibi rendkívül fiatalon hagyott itt bennünket, s bár tudták, hogy benne van a pakliban, hogy meghalhat, mégis mindenkit sokkolt halálának a híre.

“Földhöz csapott” – mondta Kemény.

“Tudtuk, hogy ez lesz a vége, de valahogy mégis üresség ért a reggel. Erre nehéz mit mondani. Igazságtalan”

“Edzője voltam, amikor egy sportoló előbb megy el, mint az edzője az olyan, mint amikor egy szülő túléli a gyermekét”

Kemény Dénes kiemelte Benedek Tibor akaraterejét, ami mindig vitte előre, elmondása szerint a győzelemért ő mindig mindent félretett.

“Egy olyan csapatkapitányi tennivalót is elvállalt a győzelemért, ami nem népszerű”Kemény Dénes azt is elmondta, hogy már három évvel a kapitánysága befejezése előtt felajánlotta Benedeknek, hogy üljön le mellé a kispadra.

“Kapitányi sikereihez nem ártott, hogy segédezőként végignézte, hogyan kell ezt csinálni.”

loading...