Kezdőlap AKTUÁLIS Meglepő fordulat: a VV Fanni-nyomozás hozhat segítséget az eltűnt villanyszerelő ügyében

Meglepő fordulat: a VV Fanni-nyomozás hozhat segítséget az eltűnt villanyszerelő ügyében

Mácsik Zoltánt utoljára az abdai benzinkúton látták élve, lassan két éve.

 

Mosonmagyaróvár — Végső kétségbeesésében sztárügyvédhez fordult a majd két éve nyomtalanul eltűnt villanyszerelő családja. Mácsik Zoltán felesége és lánya ugyanis képtelen beletörődni, hogy miközben ők elveszítették a számukra legfontosabb személyt, a feltételezett elkövető nincs is börtönben, sőt az sem kizárt, hogy megússza a felelősségre vonást.

Itt látták utoljára élve Mácsik Zoltánt

Azért, hogy ez ne történjen meg, a szerettüket a mai napig hazaváró Mácsikék VV Fanni (24) családjának ügyvédjét, dr. Lichy Józsefet kérték fel sértetti képviselőnek.

– Komoly szakmai kihívásnak tekintem mind a két ügyet, amelyek több ponton is kísérteties hasonlóságot mutatnak egymással. A legfontosabb, hogy egyikben sincs meg a holttest, ami komolyan megnehezíti a döntéshozók dolgát. Mácsik Zoltán ügyében nemrégiben kaptam meg a hivatalos iratokat, de már elkezdtem áttanulmányozni őket. Azt már most megígérhetem, hogy nagy meglepetések várhatóak még ebben az ügyben – mondta a Blikknek dr. Lichy József. Az ügyvéd szerint azért, mert a rendőrség nem nyilatkozik a nyomozati cselekményekről, nem jelenti azt, hogy ne lenne számtalan bizonyíték a gyanúsított bűnösségére.

– Gondoljunk csak Novozánszki Fanni ügyére, ahol holttest hiányában is megtörtént a vádemelés, és B. László a vádlottak padjára került – közölte lapunkkal dr. Lichy József, aki úgy látja: ahogy annak idején a budapesti nyomozók Fanni esetében, úgy a győriek is mindent megtesznek, hogy összegyűjtsék az összes fellelhető bizonyítékot Mácsik Zoltán ügyében is.


Dr. Lichy József képviseli mostantól a családot

2018. március. 31-én reggel Mácsik Zoltán annyit mondott családjának, hogy elugrik találkozni a volt megbízójával, és már jön is haza. Szerettei azóta nem látták a családapát. A kamerafelvételek szerint Zoltán az abdai benzinkúton valóban összefutott É. Imrével, hiszen egykori munkaadója komolyabb összeggel tartozott neki. É.-t pár nappal később a rendőrség elkapta, hosszú ideig letartóztatásban volt. Közben meggyanúsították egy másik villanyszerelő, O. Vilmos megölésével is. O. – csakúgy, mint Mácsik – É. Imrével találkozott, majd azóta senki nem tud róla semmit. Tavaly É.-t házi őrizetbe helyezték. A Blikknek azt mondta, a két szerelőnek el kellett hagynia az országot, mert kétes ügyekbe keveredtek. Ő pedig segített nekik felszívódni.

Az érintett családok felháborítónak tartják a férfi kijelentéseit.

VV Fanni rejtélye

VV. Fanni 2017-ben tűnt el. Megölésével a dunaújvárosi B. Lászlót gyanúsítják. Kamerafelvétel bizonyítja, hogy a férfi autója felé cipeli az eszméletlen lányt. Fanni holtteste a mai napig nincs meg. A vádlott a bíróság előtt is tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Forrás:blikk.hu

loading...