Kezdőlap AKTUÁLIS Meglepő dolgot állítanak a szomszédok Demcsák Zsuzsáékról!

Meglepő dolgot állítanak a szomszédok Demcsák Zsuzsáékról!

BUDAPEST — Megdöbbentek Demcsák Zsuzsa (40) szomszédai azon, hogy sajtóhírek szerint lopás történt a műsorvezető budai villájában. A Ripost című napilap közölte, hogy szerda délelőtt egyenruhások mellett civil ruhás rendőrök helyszíneltek a társasháznál. A hírek szerint a nyomozókat Demcsák hívta, miutánállítólag ékszerek tűntek el a lakásából: a lap szerint egy gyűrűről és egy óráról volt szó.

A Blikk kereste Demcsák Zsuzsát is, de a műsorvezető kikapcsolta a telefonját, és az otthonában sem tudtuk elérni sem őt, sem pedig kedvesét, Krishant.

A környékbelieket viszont alaposan meglepte a hír, bár senki sem tudta, pontosan mi is történt.

A lakóparkban a jelzett címen négy társasház is található, Demcsákék egy olyanban laknak, ahol még a garázs is közös. Kérdéseinkre az egyik szomszéd elárulta, hogy jelenleg csak ő egyedül van otthon a jelzett házból, és, hogy egyáltalán nem hallott arról, hogy rendőrök jártak volna a környéken.

 Itthon voltam egész nap, én nem tudok erről semmit – mondta megdöbbenve a lakó. – Szoktam néha látni Demcsák Zsuzsát, de arról, hogy lopás történt volna, most hallok először.

Egy másik, szintén a lakóparkban, ráadásul egyazon épületben élő hölgy szintén nem találkozott a rendőrökkel, akik még tanúként sem hallgatták ki őt.

– Itt a környéken nem kifejezetten jellemző a szomszédolás, nem szoktuk egymást kukkolni – mesélte. – A másik épületben hallottam olyanról, hogy besurranó tolvajok vittek el dolgokat, de a mostaniról nem tudok semmit. Lehet, hogy jelentkeznek majd a rendőrök, de eddig nem kerestek meg minket.

Egy harmadik, szintén ott lakó hölgy is meglepődve hallott a hírről.

 Nem sűrűn történik ilyen errefelé, remélem, ez így is marad – mondta röviden, majd elhajtott.

Demcsák Zsuzsa egyébként tegnap mindössze egy bejegyzéssel reagált a hírekre. Egy képet osztott meg a közösségi oldalán, amelyen a gyermekeit karolja magához, és az alábbi szöveget írta mellé: „Az életünkben tárgyak tűnhetnek el, kifosztva érezhetjük magunkat. Valójában minden, ami fontos, az nem vehető el tőlünk.”

A rendőrség lapunkkal közölte: ismeretlen tettes ellen nyomoznak lopás bűntette miatt.

Fontos, hogy mennyit vittek el

A Blikknek nyilatkozó szakértő szerint főként maga a károsult, azaz Demcsák Zsuzsa vezetheti eltűnt ékszerei nyomára a zsarukat. Igaz, a nyomozásban meghallgathatják a szomszédokat, de leginkább Zsuzsa az, aki segíthet a tolvaj kézre kerítésében. Neki kell majd visszaemlékeznie, kik és mikor jártak a lakásában. Az is fontos részlet, hogy mikor viselte utoljára a becses ékszereit, és azok mekkora értéket képviseltek.

– 50-500 ezer forintig kisebb értékre elkövetett lopásról beszélünk, ami enyhébb, vétség kategóriába esik. Ha zárfeltöréssel, a tulajdonos tudta és akarata nélkül, úgynevezett dologelleni erőszakkal, köznyelven betöréssel jut a tettes az ingatlanba, ahonnan elveszi az értékeit, már ötvenezer forintos érték alatt is ide tartozik – magyarázza dr. Pikali Petra ügyvéd. Ha félmillió forintnál nagyobb értékű az eltulajdonított tárgy, akkor már bűntettről van szó.

Forrás

loading...