Kezdőlap AKTUÁLIS Új remény: levelet kapott a rendőrségtől VV Fanni családja, ez állt benne

Új remény: levelet kapott a rendőrségtől VV Fanni családja, ez állt benne

Megindító levelet kapott karácsony előtt VV Fanni (†24) családja a rendőrségtől.

A tavaly novemberben eltűnt lány ügyében hamarosan lezárják a nyomozást, és bár Fanni holtteste a mai napig nem került elő, a rendőrök úgy gondolják: elég bizonyítékot gyűjtöttek a gyilkosság feltételezett elkövetője ellen.

A Novozánszki család nagyon bízik abban, hogy a rendőrök ennek ellenére egyszer megtalálják Fanni földi maradványait, hiszen akkor méltóképpen elbúcsúzhatnak tőle. Erre most új reményt kaptak: a vizsgálatot vezető rendőr nemrég megnyugtatta a gyászoló szülőket: a kutatás nem ér véget az akta lezárásával.

– A nyomozás vezetője küldött a családnak egy e-mailt, amelyben azt írta, nyugodjanak meg, a rendőrség elkötelezett, hogy a nyomozás lezárása után is tovább keresik majd Fanni holttestét. Ez nagyon egyedi eset, példamutató a rendőrség hozzáállása az ügyhöz – mondta a Blikknek a Novozánszki család ügyvédje, dr. Lichy József.

A hírt Fanni édesanyja is megerősítette, akit bár még mindig nagyon megvisel az ügy, sok erőt adott neki a levél.

– A létező legjobb nyomozóhoz került az ügy, tudom, hogy ő sem nyugszik addig, amíg nem lesz meg Fannikám. A rendőrség tényleg mindent megtesz, hogy kiderüljön, mi történt a lányommal. Időközönként tájékoztatnak engem és a férjemet is a nyomozás állásáról, és tényleg még a legapróbb nyomot is „lekövetik”, ami a tudomásukra jut. Nagyon remélem, hogy hamarosan bíróság elé áll az az ember, és megkapja a méltó büntetését, amiért elvette tőlem a lányomat – mondta a Blikknek Fanni édesanyja.

Katalin számára a elkövetkező napok komoly próbatételnek ígérkeznek, ünnepekkor még nehezebben birkózik meg lánya hiányával.

Férjével karácsonyfát nem állít, de a másik két gyermekük miatt megpróbálnak mérhetetlen fájdalmukon felülemelkedni, és amennyire lehetséges, átadni magukat az ünnep hangulatának. Hiába telt el már több mint egy év, Fanni ugyanúgy hiányzik, mint az első nap. Felemészt a fájdalom, hogy nem ölelhetem magamhoz, vagy nem hívhatom fel. Köztünk nagyon szoros volt a kapcsolat, napjában többször beszéltünk – mondta Katalin, aki tudja, erősnek kell maradnia.

– A két másik gyerekem miatt nem hagyhatom el teljesen magam, és pontosan tudom, hogy nekik mennyire fontos a karácsony. Kapnak ajándékot és persze az ünnepi finomságokat is elkészítem, mint amikor még Fannikám is velünk volt. De a szívemben hatalmas űr lesz, amit csak Fanni csilingelő nevetése tudna megszüntetni. Persze az eszemmel tudom, hogy ezt már sajnos soha többé nem hallhatom – sírta el magát Katalin.

Január végéig rács mögött

Az emberöléssel gyanúsított B. László letartóztatását november 27-én két hónappal meghosszabbította a nyomozási bíró, így január végéig biztos, hogy börtönben marad. Abban az esetben ha a bíróság bűnösnek találja, 5–15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Cs.H. – L.E.

Forrás:blikk.hu

loading...