Kezdőlap AKTUÁLIS Meghalt Repülős Gizi a magyar tolvajlegenda

Meghalt Repülős Gizi a magyar tolvajlegenda

Megerősítették a hírt: elhunyt Repülős Gizi.

Kora délután pillanatok alatt elterjedt a hír, hogy 92 évesen elhunyt a magyar tolvajlegenda, Repülős Gizi. Halálhíréről először az RTL Klub számolt be, majd az Indexen és számos más portálon is megjelent a tévécsatorna weboldalára hivatkozva, ám ezután az RTL.hu híre elérhetetlenné vált.

Most az RTL-nek megerősítették halálhírt, így az újra megjelent az oldalon. Az RTL Híradóban is leadták az információt, sőt, azt mondták, már el is temették a leghíresebb magyar tolvajt. Az asszony élete utolsó heteit a budapesti Nyírő Gyula Kórházban töltötte.

Mint ismert, a tolvajkirálynőként is emlegetett asszony először 1953-ban állt bíróság előtt, azóta több mint 200 bűncselekményt követett el. Legutóbb 2017 augusztusában Tatabányán fogták el.

Repülős Gizi 1926-ban látta meg a napvilágot Miskolcon,  Bodnár Gizella néven. Nyugodt gyerekkora volt, több nyelvet beszélt, tanári diplomát is szerzett. Az előtte álló rózsás jövő helyett rossz útra tévedt, az ország egyik legismertebb női bűnözőjévé vált.

Legendás becenevét onnan kapta, hogy az ötvenes években állítólag belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. A legenda szerint egy repülőjegyet találtak a zsebében, amikor lebukott. Így terjedt el, hogy repülővel jár lopni.

Az elmúlt hatvan évben Repülős Gizit – aki állítása szerint soha életében nem ült repülőn – összesen negyven évre ítélték el, amiből tizenhetet le is ült.

Később a határok sem állíthatták meg, külföldre is kirándult, Amszterdamban, Londonban is lopott, bár ezt később egy bírósági vallomásában tagadta.

loading...