Kezdőlap AKTUÁLIS Meghalt a férjem, és most van egy új szerelmem. El fogom veszíteni,...

Meghalt a férjem, és most van egy új szerelmem. El fogom veszíteni, ha nem teszem meg ezt

Miért nem képesek rá?

 

Felnőttek a lányaim, bár egyikük még itthon lakik. Az édesapjuk, a férjem két évvel ezelőtt halt meg. Csodálatos ember volt, mindnyájan nagyon szerettük. Ők mint az édesapjukat, én mint az életem párját. Huszonnégy évet éltünk együtt békében, szeretetben. Mikor beteg lett, ápoltam; mikor meghalt, meggyászoltam. Sosem fog elmúlni egészen a fájdalom, amit az elvesztése okozott és okoz ma is – ebben biztos vagyok.

De lassan ötvenéves leszek, és megmondom őszintén, nem szeretnék egyedül megöregedni. Már eljutottam a vágyig, hogy újra társam legyen. Szeretném, ha valaki átölelne, ha nem egyedül hajtanám álomra a fejemet esténként. Elkezdtem az interneten keresgélni. Nem igazán találtam megfelelő partnert, de aztán a véletlen összehozott egy régi iskolatársammal.

Udvarolni kezdett, és én megint örülni tudtam az életnek. Csakhogy a lányaim elég furcsán reagáltak, amikor felvetettem, hogy megismerhetnék a barátomat. Kiborultak mind a ketten. Azt mondták, képtelenek bárkit elviselni apa helyén, apa székén, apa ágyában… Úgyhogy nem erőltettem a találkozót. És titokban tartottam a randevúkat.

Hónapok teltek el azóta, és a barátom kezd türelmetlenkedni. Szeretne velem összeköltözni, vagy legalábbis nyíltan, felvállaltan találkozgatni. Mégse vagyunk már szégyellős kamaszok… Nem érti, hogy miért nem tudják felfogni a gyerekeim, hogy nő vagyok, és vágyaim vannak. Igaza van, de nem akarok fájdalmat okozni a lányoknak, és kicsit szégyellem is, hogy én már átléptem azon, amin ők képtelenek.

Talán nem szerettem eléggé a férjemet? Talán nem tudok eléggé szeretni, úgy mint ők?

Forrás:blikkruzs.hu

loading...