Kezdőlap AKTUÁLIS IDŐJÁRÁS A héten megérkezik az igazi tél! Ezeken az országrészeken lehet havazásra számítani!

A héten megérkezik az igazi tél! Ezeken az országrészeken lehet havazásra számítani!

Ha azt gondoltad, hogy az idén elmarad a tél, akkor csalódást kell okoznunk. Az igazság az, hogy vasárnaptól elő lehet venni a téli kabátot, és a csizmát!

Kedden a reggeli órákban sűrű köd várható, majd a köd feloszlása után felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Északon helyenként záporesőre lehet számítani. A hőmérséklet mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul, de a szelesebb dunántúli tájakon 9-11 fok is lehet.

Napközben 13-20 fokig melegszik a levegő. Szerdán napos idő valószínű. Néhol, legnagyobb eséllyel a Tisza vonalában az Alföld északi felén előfordulhat kisebb záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között valószínű.

Csütörtökön a ködfoltok megszűnése után többnyire napos idő lesz, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 5, napközben 9-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken is napos lesz az idő, de helyenként csak lassan, a déli órákra tisztul ki az idő. Csapadék nem várható. A minimum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Szombaton sem valószínű csapadék. A ködfoltok megszűnése után nagyrészt napos idő várható. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között, napközben 8-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. A szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és az Észak-Alföldön viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

 

loading...