Kezdőlap AKTUÁLIS MEGÉRKEZETT! Itt a téli időjárás-előrejelzés! Nem hiszed el mi vár ránk!

MEGÉRKEZETT! Itt a téli időjárás-előrejelzés! Nem hiszed el mi vár ránk!

Az nyújtsa fel a kezét, aki szereti a telet! Sokan egészen biztosan nem tolonganak, mert az emberek nagy része a meleg nyári napokat részesíti előnyben. Érdemes idejében felkészülni, legalább gondolatban a hideg napokra, és beszerezni a melegebb ruhadarabokat.

Lassan, de biztosan kopogtat a tél a küszöbön, van, ahol már megmutatta magát.

Erdélyben például az 1801 méteres Madarasi Hargita csúcson fehér  hóréteg várja már az odalátogatókat.

A következő hónapokban pedig igen váratlan fordulatokra kell számítani. Bár kissé már zimankós az idő, novemberben még nem kell extrém hőmérsékletre számítani, az átlagnál magasabban lesz a hőmérő higanyszála, és a nap is jócskán fog sütni.

November végén is 10 fok körüli lesz az átlaghőmérséklet, és, ha süt a nap, akkor a szabadban is élvezhetjük a déli órákat.

December elején viszont hirtelen lehülésre kell számítani, sok esőben, és ónos esőben lesz részünk.

A hónap közepe felé a hőmérséklet magasabb lesz az ilyenkor megszokott átlagnál, de még mindig ónos esőkre kell számítani. Éjszakai fagyok, hideg nappalok várnak ránk, de úgy tűnik, hogy a fehér karácsonyról le kell mondanunk.

A keményebb hideg csak januárban fog beköszönteni, akárcsak az ősz a télbe, a tél is egy kissé bele fog nyúlni a tavaszba. Januártól azért már élvezhetjük a ropogós havat, és a hófehér tájat.

tudasfaja.com

loading...