Kezdőlap AKTUÁLIS Megérkezett az előrejelzés! Kőkemény január vár ránk, de az év vége is...

Megérkezett az előrejelzés! Kőkemény január vár ránk, de az év vége is kemény lesz!

Átlagos november, kőkemény fagyok januárban – ilyen télre számíthatunk A Dávid féle naptár szerint, amelyet a nyíregyházi meteorológus tett közzé, az ünnepek alatt hidegre számíthatunk.

Általában nem számíthatunk kirívóan hideg télre közölte a Bama-hu-val Dávid Mihály: „ az előrejelzés alapján inkább úgy jellemezném az előttünk álló hónapokat, hogy változatos, hullámzó időjárásra számíthatunk „

A nyíregyházi meteorológus véleménye szerint egész a novemberben átlagos, erre a hónapra jellemző időjárásra van kilátás: tehát arra számíthatunk, hogy egyre inkább hűl majd a levegő, és a hónap második felétől már éjszakánként megjelennek a fagyok, és nappal emelkedik 10 fok fölé a csúcshőmérséklet.

A hónap vége felé egyre hidegebb időre kell felkészülni.

A fehér karácsonnyal kapcsolatban a meteorológus véleménye szerint, még nem lehet biztosan tudni, hogy lesz- csapadék, de ha igen, akkor inkább hóra lehet számítani, jó hír, hogy ez megmarad, mert az ünnepek alatt hideg lesz.

A tél leghidegebb napjai nagy valószínűséggel január első két hetében valamint február 10-e körül várhatóak.

Mindkét időszakban fel kell készülni havazásra, nagyon kemény fagyokra, sok esetben éjjelente akár mínusz 15–20 fokra számíthatunk, és ezekben az időszakokban nem emelkedik 0 fok fölé még napközben sem a hőmérséklet.

 

Forrás:VIA

loading...