Kezdőlap AKTUÁLIS Meg van a szakértői vélemény! Ennyivel hajtott az LL Junior kisfiát elgázoló...

Meg van a szakértői vélemény! Ennyivel hajtott az LL Junior kisfiát elgázoló sofőr

Elkészült a Budapesti Rendőr-főkapitányság kérésre készített szakértői vélemény L.L Junior kisfia gázolásának ügyében, amelyből többek között kiderült, mennyivel hajtott az autó sofőrje.

Az énekes volt párja és kisebbik közös gyermekük, Dávidka augusztus 29- én egy gyalogosátkelőn mentek volna át a zuglói Füredi utcában. A kisfiú a piros jelzés ellenére át akart rohanni a túloldalon tartózkodó testvéréhez, ekkor viszont egy Opel típusú gépjármű elgázolta. A gyerek a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

Az autót vezető 76 éves sofőrről most kiderült, a baleset pillanatában legfeljebb 41-42 km/órával haladhatott egy olyan útszakaszon, ahol 50 km/óra a megengedett sebesség – közölte az Index.

A sofőr a vizsgálat alapján csak akkor kerülhette volna el a balesetet, ha intenzív fékezés mellett 34-35 km/órával, vagy lassító fékezéssel 31-32 km/órás sebességgel halad.

Az autót vezető férfi a szakvélemény szerint, kifejezetten jól ismerte az útszakaszt és autója is jó műszaki állapotban volt.

Janklovics Ádám védőügyvéd szerint, ügyfele továbbra is rossz lelki állapotban van, apaként, nagyapaként vélhetően sosem dolgozza fel a történteket.

Szemtanúk és a sofőr beszámolója alapján a kisfiú az ellenkező irányba nézve futott az útra, a végzetes balesetet megelőzően pedig már majdnem lelépett egyszer az úttestre, de ekkor édesanyja még megtudta fogni a kezét.

Forrás

loading...