Kezdőlap AKTUÁLIS Meg van a pontos előrejelzés: olyan időjárást hoz a hét második fele,...

Meg van a pontos előrejelzés: olyan időjárást hoz a hét második fele, amire senki nem számított!

Hétfőn napos, száraz idő volt, délután a nyugati tájakon több, másutt kevesebb gomolyfelhő képződött. A hőmérséklet csúcsértéke 29 és 34 fok között változott. Éjszaka nyugat, északnyugat felől erősen megnövekedett a felhőzet, és egyre többfelé alakult ki eső, zápor, főként keleten zivatar is.

Megerősödött, helyenként viharossá fokozódott az északnyugati szél. Hajnalban a Kisalföldön már csökkent a felhőzet, kisütött a nap, másutt még esett az eső. A hajnali órákra 12 és 17 fok közé hűlt le a levegő.

Az elmúlt 24 órában a lehulló csapadék mennyisége mérőállomásainkon csapadéknyom és 32 mm között volt, a 32 mm-t Sátoraljaújhelyről és Sárospatakról jelentették.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Ma keleten is csökken a felhőzet, megszűnik a tartós csapadék, utána mindenütt gomolyfelhős, napos idő lesz, főként a Tisza vonalában lehet néhol zápor. Éjszaka többnyire gyengén felhős lesz az ég, este néhol zápor még lehet, utána csapadék már nem várható.

Holnap északon, északnyugaton erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, másutt túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű.

Ma a többfelé élénk, helyenként erős északi, északnyugati szél estére mindenütt mérséklődik. Holnap északon néhol megélénkül a délnyugati, nyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 29 fok között alakul.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

A szombati nap első feléig sok napsütésre, száraz, melegedő időre számíthatunk. Ekkor azonban hidegfront érkezik felhősödéssel, csapadékkal, megerősödő széllel. Vasárnap fokozatosan elvonul a front, ismét kisüt a nap, a hűvösebb levegőben már csak elvétve alakulhat ki záporeső.

OMSZ: 2020. július 7. 12:08 (10:08  UTC)  [pdhw]
Forrás
loading...