Kezdőlap AKTUÁLIS Már nincs kómában! Michael Schumacher hozzátartozói információkkal szolgáltak az autóversenyző állapotáról!

Már nincs kómában! Michael Schumacher hozzátartozói információkkal szolgáltak az autóversenyző állapotáról!

Öt évvel ezelőtt történt a tragédia, amikor is a hétszeres Formula 1 bajnoka rendkívül súlyos fejsérülést szenvedett síelés közben. Michael Schumacher hat hónapot töltött mesterséges kómában. Az autóversenyzőre ezután küzdelmes rehabilitáció várt. A rokonok és barátai minden információt rejtve tartottak a nyilvánosság elől a volt pilóta állapotát illetően. Csak a közelmúltban vált ismertté, hogy az autóversenyző állapota elkezdett helyreállni. A világbajnok rajongóinak tömegei imádkoztak kedvencük egészségéért.

2013-ban nagy tragédia történt a Formula 1 minden rajongója számára. Michael Schumacher egy kiemelkedő képességű autóversenyző, akinek eredményei sokakat rajongójává tett. Nevét életében beírták a Formula 1 történetéről szóló könyvbe, a neve a sebesség szimbólumává vált.

A rokonok és a család a baleset után mindenben a versenyző mellé állt, hogy biztosítsa a szükséges kezeléseket a megbénult Michael számára, családja eladta a sportoló személyi repülőgépét is. Egyes jelentések szerint a bajnok kezelése több mint 25 millió dollárba került.

„Amikor tolószékbe helyeztük és a gyönyörű panorámát mutattuk neki, mely a hegyekre és a tóra néz, néha sírni kezd” – idézi a Mirror Schumacher egyik, közelebbről meg nem nevezett rokona szavait.

Most a versenyző nem tud járni, de nem maradt egyedül, rokonai mindig a közelében vannak.

Az újságírók sokszor próbáltak fényképeket készíteni a Formula 1-es pilóta legutóbbi állapotáról, de Schumacher rokonai gondosan elrejtették őt a sajtó érdeklődő pillantásai elől. A világbajnok hozzátartozói mindazonáltal arra kérik az újságírókat, hogy ne zavarják Schumachert, és megígérték, hogy tájékoztatják a nyilvánosságot Schumacher állapotának változásáról. A sportolónak most nyugalomra van szüksége.

Az orvosok nem adnak ki semmilyen tájékoztatást a 49 éves Schumacher rehabilitációjának részleteiről, annak eredményességéről, azonban nagyon reméljük, hogy Michael Schumacher egészsége hamarosan helyreáll. A rajongók világszerte őszintén együttéreznek a családdal, és nagyon türelmetlenül várják a sportoló teljes felépülését.Most Mick Schumacher,  szintén autóversenyző fia nyilatkozott a német RTL-nek, de ő sem a gyógyulási folyamatról beszélt, hanem apjával való kapcsolatáról.

Arról, hogy édesapja hogyan viszonyult ahhoz, hogy fia szintén versenyezni akar:

apu megkérdezte, hogy profi szinten szeretném-e csinálni vagy csak szórakozásból, hobbiként. Természetesen egyértelműen rávágtam, hogy profi szinten. Olyankor vezettünk, amikor le volt zárva a pálya, és megengedték, hogy rójuk a köröket.
Mick Schumacher azt mondja, a tény, hogy híres az édesapja, segített bizonyos dolgokban, kinyíltak számára bizonyos autók, de végső soron ha az ember autóversenyző, akkor mégiscsak egyedül ül a volán mögött, szóval senki máson nem múlik a teljesítménye. Azt mondja, nem zavarja, ha az apjához hasonlítják, sőt:

mindig a legjobbhoz mérem magam, és apu a legjobb, ő a példaképem is.

A Forma-1 egy hétig ünnepli Schumacher ötvenedik születésnapját

A Forma-1 egy hetet dedikál a január 3-án 50 éves Michael Schumachernek. Minden idők legeredményesebb pilótájáról az F1 közösségi médiás felületein jelennek majd meg anyagok.

„Meg fogjuk ünnepelni Michael születésnapját” – mondta az F1 egyik szóvivője. A tervek szerint felidézik a pilóta karrierjében fontos állomásokat, a közösségi médiában pedig olyan interjúk fognak megjelenni, amelyeket a Schumacher sikereiben közreműködőkkel készítettek.

loading...