Kezdőlap AKTUÁLIS Már jól látszik. Ekkor érkezik a tavasz!

Már jól látszik. Ekkor érkezik a tavasz!

A hét végére kezd tavasziasra fordulni az időjárás.

Vasárnap hajnalban délen és nyugaton ismét eléri a hőmérséklet a 10 fokot hazánkban. Délután 17 fok körül lehet a maximum, mely a keleti határszélen jelentkezhet. Az átmeneti felszakadozások mellett jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb napos időszakokra délen, délnyugaton van kilátás. Többfelé számíthatunk esőre, záporra. Az élénk déli, délkeleti szelet főként a Dél-Alföldön kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 17 fok között várható, de az Északi-középhegységben és a Dunántúlon helyenként kissé hűvösebb lesz.

Hétfőn északnyugaton változóan, másutt többnyire erősen felhős időre számíthatunk. A keleti határnál helyenként eső, zápor előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8fok között valószínű, délkeleten, keleten lesz az enyhébb idő.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid felszakadozások lehetnek. Kelet felől egyre többfelé várható eső, nyugaton havas eső, hó is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de estétől a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7fok között valószínű.

Szerdán északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A délkeleti, keleti határnál helyenként eső lehet. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8fok között valószínű.

loading...