Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Le fogsz döbbenni: nem biztos, hogy olyan nemzetiségű vagy, amilyennek eddig gondoltad...

Le fogsz döbbenni: nem biztos, hogy olyan nemzetiségű vagy, amilyennek eddig gondoltad megad!

Az eggyik legalapvetőbb kérdés, amire mindenki tud válaszolni, az a nemzetiségünkkel kapcsolatos kérdés. Ha azt gondolod, hogy 100%-ban magyar vagy, lehet hogy hatalmasat tévedsz, egy érdekes kutatási felmérés és teszt ugyanis erre hívja fel a figyelmet.Egy ideje könnyfakasztó videó terjed a világhálón. Kíváncsi vállalkozókat szembesítenek – a DNS-ük alapján – a valódi nemzetiségükkel. Hát, nagyon ledöbbenek az eredmény hallatán. Te be mernéd vállalni ezt az izgalmas tesztet?

Ha megnézed a videót, egészen biztos megváltozik a gondolkodásod a más nemzetekkel, és az egész világgal kapcsolatban. A DNS-állományunk felét az anyától, felét pedig az apától kapjuk, és ők is ugyanígy a szüleiktől. Generációkra visszamenőleg pedig számos DNS “halmozódik” fel bennünk. A videóban szereplő alanyok 100%-ig meg vannak győződve nemzetiségükről, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy ő éppen francia, kubai, ír, bengáli vagy iraki származású. A tesztet végző szakemberek mindenkitől egy kis üvegcsébe nyálmintát vettek, majd két hét múlva jött a várva-várt eredményhirdetés.

Kezükbe kapták az eredményeket, és megkérték őket, hogy olvassák is fel, hogy kinek mit mutat a DNS-térképe. Volt, aki teljesen kiakadt, hiszen pont az az eredmény jött ki számára, amelyik néppel leginkább nem szimpatizált eddig. A nagyon megható videó után egészen biztosan sokan átértékelik előítéleteiket.

“Ezt a tesztelést, kötelezővé kellene tenni szerintem. Talán nem lennének ennyire szélsőséges emberek a világon, mint most, ha tudnák, hogy kik voltak az őseik” – mondta az egyik magát 100%-ig franciának valló nő.

loading...