Kezdőlap AKTUÁLIS Lázár János óriási bejelentést tett – olyan igazságokat mondott ki, amivel nem...

Lázár János óriási bejelentést tett – olyan igazságokat mondott ki, amivel nem lehet vitatkozni – meglépte, amit más nem mert

Lázár János / Fotó: Isza ferenc

Lázár János két hete használja a Facebookot, és ezen rövid idő alatt egyrészt tett egy komoly felfedezést – amiről mondjuk eddig is tudott mindenki, – másrészt olyan igazságokat mondott ki, amelyekkel nem lehet vitába szállni.

Lázár János kancelláriaminiszter természetesen sok politikushoz hasonlóan kampánya céljaira használja a közösségi oldalt, nemrég azonban feltett egy olyan videót, amelynek tartalmával nem nagyon lehet vitatkozni.

Lázár elmeséli, hogy két hete használja az oldalt, és rögtön feltűnt neki, hogy a különböző pártállású, eltérő véleményű magyar emberek micsoda vehemenciával, agresszivitással esnek egymásnak a facebookos kommentjeikben. A különböző nézeteket valló emberek szinte közelharcot vívnak a Facebookon.

Nekünk politikusoknak tűrnünk kell ezt, akkor is, ha ezek nem szalonképes kritikák, mert a politikusok kritizálása, a szólásszabadság az egyik legfontosabb alapvető jog – mondja.

Azonban a választókörzetéhez tartozó 19 település lakóitól azt kéri, hogy tartsák tiszteletben egymást, tanúsítsanak egymás iránt türelmet, megértést, és ha bírálják is egymást a Facebookon, azt mindenféleképpen tisztelettel és építő szándékkal tegyék, és ne személyeskedjenek. Annak érdekében, hogy ez a hozzáállás és stílus erősödjön, maga is egy kezdeményezést jelentett be: azt kéri, hogy akinek véleménye, kérdése van, az fogalmazza meg ezt, és küldje el neki a Facebook oldalán, még akkor is, ha az bírálat, vagy kritika, és ő 48 órán belül válaszol.

És, hogy miért szeretné, ha normális, egymás véleményét tiszteletben tartó párbeszéd alakuljon ki a magyar emberek között, arra is megadta a választ, mégpedig olyat, amire mindenki gondolt már, de nagyon nem fogalmazta meg komolyan még senki:

“Nem kell mindenben egyetértenünk, de egy biztos, április 8-án lemegy a választás, 9-én fel kel a nap, és akkor is szót kell tudnunk érteni egymással, még akkor is, ha másképp szavaztunk. Várom a kérdéseket, várom a kritikákat és küldöm a válaszokat.” – jelentette ki Lázár.

Itt a videó:

Forrás:blikk.hu

loading...