Kezdőlap AKTUÁLIS „Lángolt a kábel és a fal” – Kigyulladt Bárdosi Sándorék otthona

„Lángolt a kábel és a fal” – Kigyulladt Bárdosi Sándorék otthona

Kigyulladt vezeték okozott tüzet Bárdosi Sándor és felesége, Ildikó otthonában.

 

Egy friss bejegyzés tanúsága szerint eseménydús héten van túl Bárdosi Sándor és családja, a a rengeteg esemény közül az egyiket hosszú napokba telt megemészteniük. Bárdosi felesége, Ildikó az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy felcsaptak a lángok az albérletükben. A családfő nem tartózkodott otthon a baj megtörténtekor, csak Ildikó volt az albérletben gyermekeikkel, valamint a barátnőjével és a nagynénjével, amikor a konyhapult alól sűrű, fekete füst kezdett el áradni – vette észre a Ripost.

„Borzalmas volt. Az albérletben, amiben még kb. 2 hetet lakunk, kigyulladt egy vezeték a konyhában. Sosem láttam ilyet ezelőtt. Szó szerint lángolt a kábel és a fal. Sanyi nem volt itthon, épp tartott hazafelé.Vártam, hogy beessen az ajtón és indulhassak edzést tartani. Nálunk volt a barátnőm, és a nagynéném is. Beszélgetésünk közben vettem észre, hogy sűrű fekete füst ömlik ki a konyhapult alól.

Megijedtem, ezért gyorsan kikapcsoltam, az egyébként működésben lévő gépet. Pár másodpercre rá le is csapódott a biztosító relé a lakásban. Mind. Áramtalanodott az egész lakás. Ekkor még több füst tört elő a mosogatógép teteje és a pult közül. Itt már tudtam, hogy baj van.

A gyerekeket azonnal vittem ki a lakásból. A nagynéném elhúzta a gépet. Ekkor sújtott le minket a helyzet. Felcsaptak a lángok. Sanyinak kiabáltam a telefonba, hogy tűz van, és már tettem is le, hogy a gyerekekkel tudjak foglalkozni (közben Kuszi cicát is gyorsan bedobtam a szállító dobozába, majd odavittem a gyerekekhez” – írta Bárdosi Ildi, aki hozzátette: mivel nem volt poroltójuk, az emeleten próbáltak segítséget kérni. Férje azonban perceken belül hazaért, s az autójában lévő poroltóval sikerült eloltania a tüzet.
 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rengeteg esemény történt velünk a héten, ebből az egyiket napokba telt megemészteni. Borzalmas volt. Az albérletben amiben még kb. 2 hetet lakunk kigyulladt egy vezeték a konyhában. Sosem láttam ilyet ezelőtt. Szó szerint lángolt a kábel, és a fal. Sanyi nem volt itthon, épp tartott hazafelé. Vártam, hogy beessen az ajtón és indulhassak edzést tartani. Nálunk volt a barátnőm, és a nagynéném is. Beszélgetésünk közben vettem észre, hogy sűrű fekete füst ömlik ki a konyhapult alól. Megijedtem, ezért gyorsan kikapcsoltam, az egyébként működésben lévő gépet. Pár másodpercre rá le is csapódott a biztosító relé a lakásban. Mind. Áramtalanodott az egész lakás. Ekkor még több füst tört elő a mosogatógép teteje és a pult közül. Itt már tudtam, hogy baj van. A gyerekeket azonnal vittem ki a lakásból. A nagynéném elhúzta a gépet. Ekkor sújtott le minket a helyzet. Felcsaptak a lángok. Sanyinak kiabáltam a telefonba, hogy tűz van, és már tettem is le, hogy a gyerekekkel tudjak foglalkozni (közben Kuszi cicát is gyorsan bedobtam a szállító dobozába, és oda vittem a gyerekekhez) Próbáltunk az emeleten segítséget kérni, mert nem volt sehol poroltó, és mivel elektromos a tűz, azt vízzel nem szabad oltani, mert életveszélyes! Hívtuk a tűzoltókat, de közben próbáltuk megoldani a problémát, mert ilyen esetben jelentős lehet az anyagi kár. Tudtátok, hogy egy lakásban a tűz kialakulásától egy szoba lángba borulásáig 5 perc is elegendő? Hálisten Sanyi perceken belül hazaért. Volt az autójában poroltó, így sikerült eloltania a tüzet. Ő a mi hősünk❤️ Mindig határozott, nem esik pánikba, kezeli a helyzetet! A tűzoltók kiérkezésekor kivizsgáltak mindent. Ellenőrizték, hogy biztos nincs e már tűz. Megtörtént a papírmunka, kicsit megnyugodtunk. Hívtunk villanyszerelőt is, mert addig nem szabad visszakapcsolni az áramot. A gyerekeket elvitték a rokonok, hogy megnyugodhassanak. Én csak ültem, pilláztam, és belegondoltam mekkora baj lehetett volna, ha épp alvás közben gyullad ki, vagy ha elmegyünk itthonról. Bár otthoni tűzesetekre nem nagyon lehet felkészülni, mégis érdemes tisztában lenni néhány alapvető szabállyal.. Folyt. kommentben👇🏼👇🏼

Ildikó Bárdosi (@bardosiildi) által megosztott bejegyzés,

loading...