Kezdőlap OTTHON KREATÍV Különleges akváriumok

Különleges akváriumok

Az akváriumok a lakások gyönyörű díszei, bármelyik helyiséget hangulatossá tudják varázsolni. Sokan kedvelik a különleges, ritka halfajtákat, de mi most 12, nem mindennapi akváriumot gyűjtöttünk össze és mutatunk be Nektek.

 A világ legkisebb akváriuma

Ez a világon a legkisebb akvárium, amely csupán két teáskanálnyi vizet tartalmaz. A miniatűr csoda üvegből készült, 30 mm széles, 24 mm magas és 14 mm mély. Az akvárium olyan kicsi, hogy csak a legapróbb zebrahal fér el benne.

Különleges akváriumok

Táncparkett akvárium

Van egy pár olyan szórakozóhely, amelyekbe akvárium van beépítve, viszont kevés az, aminek a táncparkettje alatt egy hatalmas akvárium van! A QUA Bottle Lounge nevezetű bár Texasban található. A táncparkett tele van cápákkal.

Különleges akváriumok

iMac akvárium

Apple rajongók régi Apple számítógépek monitorját alakították át szemet gyönyörködtető akváriummá. Újrahasznosított, egyedi tervezésű iMac akváriumok, élénk fényekkel, gyönyörű látvánnyal. Mindegyik „Macquarium” készen áll a használatra, tetszés szerint díszíthetjük őket, engedjünk bele vizet és mehetnek is bele a halak! Jól mutathat otthon, de akár a munkahelyen is!

Különleges akváriumok

 „Világ körüli utazás”akvárium

Ahogy a név is sejteti: egy világtérképet ábrázoló akvárium, amelyben egy maroknyi aranyhal úszkál. Így egyszerre élvezhetjük a „világ körüli utazást” és az aranyhalak látványát.

Különleges akváriumok

 Labirintus akvárium

A labirintus akvárium olyan, mintha egy hörcsögnek futókereket tennénk be a ketrecébe. Kétségtelenül nagyon vagány és ötletes megoldás. A halak szabadon  körbe-körbe úszkálhatnak a labirintusban. Ez az akvárium azonban nem egy mindennapi darab, ugyanis 6500 dollárba kerül.

Különleges akváriumok

Akvárium ágy

Extravagáns ágy, amely kiváló minőségű anyagokból készült, és csodálatos kilátás nyílik a hatalmas, 650 literes akvárium tengeri élővilágára. Ez az akvárium magasra teszi a mércét a többi akváriummal szemben!

Különleges akváriumok

 Buszmegállóba telepített akvárium

Ugye milyen jó lenne, ha a buszra várva egy halakkal teli akváriumot nézegethetnénk? A brazil emberek bizony megtehetik! Igényesen megtervezett buszmegálló, igaz, az ilyen marketing stratégiával rendelkező buszmegállók telepítése elég sok költséggel jár. Minden esetre biztos, hogy elegáns megjelenést biztosít a buszmegállónak, nem mindennapi látvány.

Különleges akváriumok

 Fagyott akvárium

Egy nagyon klassz, hűvös, fagyasztott akvárium. Népszerű turisztikai látványosság Észak-Japánban. A hőmérsékletet folyamatosan -20 Celsius fok alatt tartják. Több mint 450 tengeri állatot lehet itt megtekinteni jégtömbökbe zárva.

Különleges akváriumok

 Csővezeték akvárium

Az átlátszó csővezetékek, amelyben halak úszkálnak, egy egész kávézón körbevezetnek. Egy hely, ahol egy hosszú, fárasztó nap után kávézás és pihenés közben gyönyörködhetünk a csövekben úszkáló halakban. Szokatlan és nem mindennapi kialakítás, de ötletes és kreatív.

Különleges akváriumok

 Dohányzóasztalba épített akvárium

Nagyon kreatív és látványos kialakítás ez a dohányzóasztalba épített akvárium. A kanapén fekve is élvezhetjük az akvárium nyújtotta csodálatos látványt.

Különleges akváriumok

Különleges akváriumok

 Mosdókagylóba épített Aquarium

Megnyugtató érzés lehet, ha a fürdőszobai mosdókagylóban trópusi halak úszkálnak. A mosdóba épített akvárium biztos, hogy feldobja az unalmas fogmosást!

Különleges akváriumok

 WC tartályba épített akvárium

A WC tartályba épített akvárium 2,2 literes kapacitású. Az akvárium csalóka: első ránézésre a WC lehúzásakor úgy tűnik, hogy a halak is lemennek a vízzel együtt, de ez csak optikai csalódás: a halak biztonságban vannak egy külső akváriumban, amely polírozott műanyagból készült. A tartály vízelvezetése az akvárium mögött található egy külön tartályban.

Különleges akváriumok

Szerző: K. V.

 

loading...