Kezdőlap AKTUÁLIS Kritikus két éjszaka jön, még Pest környékén is fagyhat – Itt az...

Kritikus két éjszaka jön, még Pest környékén is fagyhat – Itt az előrejelzés

Fagyveszélyre figyelmeztet az országos Meteorológiai Szolgálat. A Facebookon közölt adataik szerint a következő két éjszakán az ország nagy területén, így a budapesti agglomerációban, de a Duna-Tisza köze homokhátságain és az északi fagyzugokban is lehet fagy, talajmenti fagy a hajnali órákban.

 

“Ma hajnalban még szerencsére csak épp, hogy megmutatta magát, milyen is a május végi fagy. Mérőállomásaink közül csak Zabarban regisztráltunk gyenge, -0,9 fokos fagyot, de talajmentén máshol is 0 fok alá csökkenhetett a hőmérséklet.

A következő két éjszaka még kritikus lehet:

péntek hajnalban az északi völgyekben és a Duna-Tisza közén a fagyra érzékeny helyeken kell számítani 0, -1 fokos minimumokra, a május 22-ére vonatkozó -1,2 fokos minimumrekord is könnyen megdőlhet. Talajmenti fagy ennél nagyobb területen, a Dunától keletre több helyen (így a fővárosi agglomerációban), illetve a Rába völgyében is kialakulhat. Várhatóan a fagyos időszak ezeken a helyeken sem lesz hosszú, inkább csak a napkelte körüli órákra korlátozódhat.”

– írta Facebook-oldalán az OMSZ.Pénteken napközben aztán egy időjárás szempontjából nyugodt napra számíthatunk, aztán viszont a hétvégén jönnek-mennek majd a frontok, eső is lehet.

“A hét utolsó munkanapján nyugodt idő vár ránk, izgalmakat mindössze a hajnali fagyok okoznak majd. A hétvégén aztán előbb egy meleg-, majd egy hidegfront kavarja fel az állóvizet, és hoz kisebb-nagyobb mennyiségű csapadékot is.”

– írták
loading...