Kezdőlap AKTUÁLIS Koronavírusos lett egy tigris az állatkertben!

Koronavírusos lett egy tigris az állatkertben!

Ez az első eset, hogy az Egyesült Államokban egy állat szervezetében kimutatták a koronavírust.

 

Korábban az emberen kívül csak kutyáknál diagnosztizáltak koronavírust, most viszont egy maláj tigris is megfertőződött az Egyesült Államokban – írja a TMZ. Ez az első maláj tigris, illetve az első állat az USA-ban, amely elkapta a vírust; a nagymacska egyébként New Yorkban, a bronxi állatkertben él.

A Wildlife Conservation Society, amely a létesítményt üzemelteti és gondozza az állatokat az állatkertben, vasárnap tudatta, hogy a 4 éves, Nadia névre hallgató nőstény tigris koronavírustesztje pozitív eredményt mutatott. A portál azt írja három másik tigris és négy (a CNN szerint három) oroszlán is a COVID-19-re jellemző száraz köhögést produkált, de várhatóan az állatok teljesen felépülnek majd.

Nadiától azután vettek mintát, hogy több másik állatnál is légzőszervi megbetegedés tüneteit észlelték. Nagy valószínűséggel ezeknél a nagymacskáknál is elvégzik majd a teszteket. Az állatoknál egyébként még étvágytalanságot figyeltek meg – hogy a koronavírust Nadia milyen módon kaphatta el, egyelőre nem tudják, de feltételezik, hogy egy tünetmentes, vagy tüneteket még nem produkáló gonozó fertőzhette meg – írja a CNN.

A TMZ szerint az, hogy Nadia elkapta a fertőzést, igen ijesztő, hiszen ez azt jelenti, hogy a koronavírus gyors terjedésre és alkalmazkodásra képes.

A bronxi állatkertet egyébként még március közepén bezárták, az első tigrisen annak a hónapnak a végén jelentkeztek a betegség tünetei. Bár Paul Calle, az intézmény főállatorvosa úgy véli, hogy a nagymacska az állatkert egyik fertőzött, ám tünetmentes alkalmazottjától kapta el a vírust, a szövetségi minisztérium szerint nincs bizonyíték arra, hogy a fertőzés emberről állatra is terjedhet, de közleményében óva intette a már fertőzéssel diagnosztizáltakat attól, hogy kedvenc háziállataik közelében legyenek – írja az MTI.

loading...