Kezdőlap AKTUÁLIS Koronavírus – Újabb fertőzöttek, egy 39 éves beteg hunyt el! Íme a...

Koronavírus – Újabb fertőzöttek, egy 39 éves beteg hunyt el! Íme a legfrissebb adatok!

Mindössze 9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4123-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 39 éves krónikus beteg, ezzel 577-re emelkedett az elhunytak száma, 2640-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 906. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 182 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

 

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres elhalálozást. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van – írja a koronavirus.gov.hu.

 


A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Elhunyt egy 39 éves beteg / Fotó: koronavirus.gov.hu
loading...