Kezdőlap AKTUÁLIS Koronavírus: malária elleni gyógyszerrel kezeltek sikeresen fertőzötteket

Koronavírus: malária elleni gyógyszerrel kezeltek sikeresen fertőzötteket

Marseille-ben vették észre, hogy a gyógyszer alkalmazása eredményesr, így újabb kórházakban is bevezetik a használatát.

Hidroxiklorokin nevű gyógyszerrel már több mint egy hónapja kezel koronavírusos betegeket – elmondása szerint sikerrel – Didier Raoult professzor, a marseille-i egyetemi kórház egyik infektológiai és mikrobiológiai doktora. A szakember egy szakmai konferencián hétfő este számolt be az eredményekről – írja az Infostart.

A professzor elmondta, hogy eddig 24 betegen próbálták ki a kezelést, amely során a páciensek hidroxiklorokint tartalmazó Plaquenil nevű készítményt kaptak, ehhez pedig egy Azithromycin nevű, vírusölő antibiotikumot adtak.

A kezelt személyek háromnegyedénél hat nap után eltűnt a koronavírus. Didier Raoult egyébként már korábban is felvetette a klorokint alkalmazhatóságát, a hatóságok viszont nem foglalkoztak ezzel, ugyanis egyes vélemények szerint a klorokinnak olyan komoly mellékhatásai lehetnek, mint például a szem ideghártyájának károsodása, amely akár vakságot is okozhat.A professzor legutóbb ezért is tért ki a hidroxiklorokin megfelelő adagolásának fontosságára. Bár a kezelés még nem bizonyítottan hatékony, az eredmények közzététele után, kedden az egészségügyi miniszter engedélyezte a Raoult által kidolgozott kezelésnek más kórházakban történő alkalmazását is. A gyógymódot még ki kell próbálniuk független orvoscsoportoknak is.

loading...