Kezdőlap AKTUÁLIS Koronavírus – Közölték a legfrissebb adatokat, jelentősen nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Koronavírus – Közölték a legfrissebb adatokat, jelentősen nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

33 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4597-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 600-ra emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534.

 

Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Péntektől a koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolásúra változik Spanyolország.ű33 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.


A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7227 embernél van érvényben. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-tesztek esetén teheti meg, amelyeket a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatót itt olvashatja.

(koronavirus.gov.hu)

loading...