Kezdőlap AKTUÁLIS Koronavírus: egy 40-es éveiben járó beteg is súlyos állapotban van

Koronavírus: egy 40-es éveiben járó beteg is súlyos állapotban van

Szombaton is online sajtótájékoztatóval jelentkezik az Operatív Törzs, hogy beszámoljanak a koronavírussal szembeni védekezéssel kapcsolatos újabb információkról.

 

Az elmúlt 24 órában 18 fővel szaporodott azok száma, akiknél koronavírust észleltek. A csoportos megbetegedések terjedése folyamatosan növekszik, ezért számítanunk kell arra, hogy tömegessé válhatnak a fertőzések. Mindent meg kell tennünk, hogy ezt a folyamatot lelassítsuk, hogy kevesebb megbetegedés legyen, és olyan mértékben növekedjen, ami a lehető legkevesebb.

Elmondta, hogy újabb haláleset történet, egy 53 éves férfi hunyt el, aki számos alapbetegséggel küzdött, a vírus ezekre rárakódott és ez okozta a végzetes kimenetelt. A figyelem középpontjában még mindig az idősek vannak. Az ő védelmük nagyon fontos, de mindenki elkaphatja vírust. Az idősek immunrendszere már nem annyira erős, mint fiatal korban, de velük együtt fellhívják a figyelmet arra is, hogy aki krónikus betegségben szenved, ő is kockázatos csoportba tartozik. Az idősek védelmében újabb tájékoztató videót készítettek, a tévében fogják leadni. Felhívta a figyelmet arra, hogy az egyik egészségügyi intézményben egy 40-es éveiben járó súlyos beteg is van. Így most már mindenkinek meg kell fogadni a tanácsokat, a fertőződés esélye bárhol adott.

Lakatos Tibor az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője erről számolt be:

Egész Közép-Európában egyre több a koronavírusos beteg, ebből is látszik, hogy a határaink ellenőrzésére kiemelt figyelmet kell fordítani. Folyamatosan figyelik a határátkelőhelyeket, hogy biztosítsák az áruellátást és hogy a magyarok hazajussanak.

Forrás

loading...