Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Könnyen zsírosodik a hajad? Ezzel a módszerrel akár 1 hétig is frissen...

Könnyen zsírosodik a hajad? Ezzel a módszerrel akár 1 hétig is frissen mosott marad!

A hajzsírosodás egy nagyon kellemetlen probléma lehet, az egész életünket megnehezítheti. Aki kétnaponta kell mossa a haját annak érdekében, hogy valahogy kinézzen, tudja, hogy milyen nehéz egy hamar zsírosodó hajat ápolni.

Nem kell elkeseredni, létezik olyan természetes megoldás, mely gyógyír lehet a gyorsan zsírosodó hajra. A nagy mennyiségű faggyútermelődés kezdetben hajzsírosodást, majd később fejviszketést, kisebesedést, hajhullást, és korpásodást is okozhat.

Ez egy olyan ördögi kör, melyből nehéz szabadulni, de nem reménytelen. A haj előbb zsírosodni kezd, majd idővel elveszti tartását, kivékonyodik, és hullani kezd. Próbáljuk ki az alábbi természetes megoldást, és könnyen megszabadulhatunk a sokakat érintő problémától.

Az almaecet az egyik leghatékonyabb természetes szer, mely végleges megoldást nyújthat a zsírosodó haj esetében. Sok esetben a zsírosodást, és a fejbőr irritációt egy Malassezia nevű, a fejbőrön található gomba okozza. Az almaecet az egyik legerősebb természetes szer, mely gyorsan és hatékonyan megszabadít a gombásodástól, és a hajproblémáktól.

Íme a módszer!

Egy pohár vízben keverjük el 2-3 evőkanál almaecetet, és ezzel öblítsük le a hajunk minden hajmosás után. A hatékonyabb eredmény érdekében a keveréket tegyük szórófejes flakonba, spricceljük be vele a hajunk, masszírozzuk bele a fejbőrünkbe. Hagyjuk állni 5-10 percet, majd öblítsük le tiszta vízzel. Ez a módszert hetente 2-3 alkalommal ismételjük meg.

Ha gyakran zsírosodik a hajunk, akkor egy hajmosás alkalmával akár 2-3-szor is samponozzuk be a hajunk. Így sokkal jobban megtisztul, és könnyebben megszabadulhatunk a zsírosodástól. Válasszuk ki a megfelelő, lehetőleg gyógynövényes hatóanyagú sampont, és akár 2-3 naponta is mossuk hajat, majd öblítsük le almaecettel. Ezt a módszert addig alkalmazzuk, míg sikerül a problémától megszabadulni. Legyünk kitartóak, hiszen a türelem, és a szakszerű hajápolás meghozza a kívánt eredményt.

Szerző: tudasfaja.com

loading...