Kezdőlap AKTUÁLIS Kitört a botrány a Parlamentben – Óriási rendőri készültség a környéken

Kitört a botrány a Parlamentben – Óriási rendőri készültség a környéken

Ma szavaz a Parlament a munkaidőkeret kiterjesztéséről szóló törvényről, melyet az ellenzék Rabszolgatörvénykét emleget. Az Országgyűlés épülete környékén, az Alkotmány utcában jelentős rendőri készültség van, közben a Házban az ellenzéki képviselők a testükkel akadályozzák Kövér Lászlót, hogy a házelnöki pulpitusra feljusson.

A “rabszolgatörvény” miatt már volt tüntetés, a parlamenti vitát pedig többféleképpen, de eredménytelenül próbálta megakadályozni az ellenzék. A kormány álláspontja szerint a törvény arra szolgál, hogy aki túlórákkal szeretné kiegészíteni a fizetését, az megtehesse. az ellenzék szerint viszont a szabály teret enged a munkavállalók korlátlan dolgoztatásának.

Ma szavazna róla a Parlament, a képviselők a testükkel állják el Kövér László pulpitusát, erről az ATV munkatársa töltött fel képeket a Parlamentbe:

Az Alkotmány utcában videó is készült, látható, hogy több rendőrségi jármű is áll a Parlament közelében lévő utcán:

A Jobbik közben blokád alá vonta a pénzügyminisztériumot, hogy ne lehessen átjutni onnan a Parlamentbe, de a minisztérium épületében közben megnyitották a pice felőli kijáratot, szóval okafogyottá vált a demonstráció, a jobbikosok be is jelentették, hogy a Parlamentben folytatják a tiltakozást:

Forrás:blikk.hu

loading...