Kezdőlap AKTUÁLIS Kispolski – az autó, aminek lelke volt! Ki emlékszik még rájuk?

Kispolski – az autó, aminek lelke volt! Ki emlékszik még rájuk?

Az egyik legkényelmetlenebb autó volt a világon, mégis több, mint 3 millió példányt gyártottak belőle. Bár nem a kispolski volt maga a megtestesült álom, azért sok család megengedhette magának.

Olcsó volt az autó, olcsó volt az alkatrész és az üzemanyag árak sem voltak az egekben, amiből szintén nem evett valami sokat.

Azt azonban sokan észrevették, hogy nagyon érzékeny lélek volt, mert a sofőr érzelemkitöréseire, lehetett az pozitív vagy negatív, azonnal reagált valamivel, ami aggodalomra adott okot. Ha az ember szidni kezdte, akkor biztos lehetett benne, hogy leáll.

Valamire azért mégis jó volt. Elfért benne a gyerek a hátsó ülésen, de ha nagyon kellett, akkor a nagyi is. Lehetett vele bevásárolni és bárhová eljuthatott az ember, ha kellő türelemmel rendelkezett.

Ugyan volt, hogy egy férfiember lába összeakadt a pedálok közti váltogatás közben, de ez már csak amolyan kedves kis bája volt neki.

Télen megfagyott, aki benne ült, nyáron pedig kiizzadta a lelkét is, ugyanis egy tökéletes, ember méretű konzervdobozról volt szó.

Úgy indult el, hogy azt hihettük, az utolsó útjára készül és néha csak úgy, minden előjel nélkül lerobbant. De azért szerettük!

Ma már, ha meglátunk egyet, mosolyra görbül a szánk és talán egy könnycseppet is elmorzsolunk érte nosztalgikus kedvünkben.

tudasfaja.com

loading...