Kezdőlap AKTUÁLIS „Kimagasló tehetség volt kvázi súrolta a zseni kategóriát” – Szívszorító módon búcsúznak...

„Kimagasló tehetség volt kvázi súrolta a zseni kategóriát” – Szívszorító módon búcsúznak a Mallorcán elhunyt Misitől iskolatársai, tanárai

Szívszorító üzenetben búcsúzik egykori általános iskolás tanára, valamint gimnáziuma O. Mihálytól, akinek holttestét kedden találták meg a Cala d’Orhoz közeli Cala Serena partjainál.

 

„Megtört szívvel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy végzős diákunk, a jóbarát, a kiváló versenyző, matematika tagozatos tanuló, Mihály tragikus körülmények között örökre itthagyott bennünket. A család és az osztály gyászában osztozunk, emlékét örökre megőrizzük” – közölte a diák iskolája hivatalos oldalán.

Egykori tanára is megemlékezett a fiúról, aki – mint az a megrendítő sorokból kiderült – kimagasló tehetség volt, szinte minden tantárgyból jól teljesített. Csendes, ám mindig jókedvű volt, osztálytársai nagyon szerették. Misi ebben a tanévben érettségizett volna, egyik rokana lapunknak korábban azt mondta: a lelkiismeretes fiú még a tankönyveit is magával vitte arra a nyaralásra, amelyről végül már nem tért vissza.

Nem nézek híreket. Nem is tudtam. Nem hallottam Mallorcáról, az ítéletidőről, az aggasztó információkról, a keresésről. Nem tudtam semmit.

Aztán tegnap a gimnáziumból posztolták, hogy elhunyt egy diák. Olvastam a sorokat az ilyenkor érthető döbbenettel a szívemben, hogy ilyen fiatalon, érettségi előtt, senkinek sem lenne szabad 18 évesen elhagyni minket…

És néztem a képet, olvastam a sorokat, olvastam a nevet… A név. Aztán a kép. Aztán a név.

Legalább fél percbe telt, mire megértettem, hogy ő Misi. Nem ismertem fel a friss fotón. Ki ez a szép, fiatal férfi…? Én még nyurga kiskamaszként emlékszem rá hatodik és hetedik osztályból.

Az egyetlen diákom volt rövid, általános iskolai tanári pályám során, aki angol versenyt nyert a kezem alatt. És nekem ebben az ég egy adta világon semmi érdemem sem volt. Legfeljebb annyi, hogy a hetedik-nyolcadikosoknak meghirdetett versenysorozatba mertem hetedikesként őt is delegálni, mert tudtam, hogy ha a tényleges angol tudását nézik, akkor teljesen mindegy milyen korcsoporttal méri össze magát. Igazam is lett. Rommá verte a felsőbb évfolyamos diákokat is.

Kimagasló tehetség volt szinte minden tantárgyból, kvázi súrolta a zseni kategóriát. Sokat beszéltünk róla a tanáriban. Csendes srác volt, akit mindenki szeretett az osztályban, aki keveset szólt, de az mindig ütött. Sokakat megnevettetett. Én legalábbis így láttam kívülről, így emlékszem rá.

És én is kedveltem. Ült az egyik hátsó padban, álmodozó tekintettel firkált a lap szélére vagy babrált valamivel, és mikor biztos voltam benne, hogy gondolatban máshol jár, kint kosarazik vagy focizik, és próbáltam előadni a kemény tanerőt és lecsaptam rá, hogy: “Na Misi, hol járunk? Mi a válasz?” Csak felnézett rám ezzel a csodálkozó tekintettel és kanyar nélkül mondta a megoldást.

Elképesztő diák volt, és biztos vagyok benne, hogy remek barát, csodás gyermek is. Felfoghatatlan, ami történt.

A családjának sok erőt kívánok, annyit, amennyit csak lehet. Imádkozom mindkét gyermekükért. A volt osztálytársak és kollegák, barátok fájdalmában pedig osztozom. Többet nem tehetek. Meg kiírom magamból a fájdalmat. Mert ez az. Fájdalom.

Goodbye Misi. You will be missed. Dearly and forever.

Kedves Ismerőseink! A Mallorcán eltűnt testvérpár családjának megsegítése okán mi is szeretnénk segíteni Misi családjának a Szent György Általános Iskolával együtt.
Ez a szörnyű tragédia azon túl, hogy lelkileg rendkívüli módon megviseli a szülőket és az egész családot, anyagilag is nagy terheket ró rájuk.
A szülők kiutazása, külföldön tartózkodása, a hivatalos eljárások, illetve hazahozataluk nagy anyagi vonzattal járnak.

Kérjük mindazokat, akik szeretnének és lehetőségük van segíteni közvetlenül az édesanya számlaszámára utalva tehetik meg:
Erstebank – Petró Katalin
11991119-95130936-00000000
A közleménybe kérik a következőt beírni: Kata és Misa
Minden segítséget köszönünk a család nevében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a fiú és testvére, Katalin (30) múlt héten tűnt el Mallorcán, egy üdülőparadicsomból. A spanyol és a magyar rendőrség egyaránt nagy erőkkel kezdte el keresni a testvérpárt. Bár a család és a barátok nem adták fel a reményt, kedden a Külgazdasági és Külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy megtalálták Mihály holttestét. Testvére után továbbra is kutatnak a mentőcsapatok.

loading...