Kezdőlap AKTUÁLIS Kiderült: Ő lehet Flipper Öcsi eltitkolt fia

Kiderült: Ő lehet Flipper Öcsi eltitkolt fia

Súlyos családi titkot őrzött Flipper Öcsi, vagyis Jeszenszky Béla (†46): évtizedekkel ezelőtt fia születhetett Franciaországban!

A néhai énekes unokahúga, Jeszenszky Zsuzsanna (52) és annak édesapja is szeretné tudni az igazságot. Ugyanis több, régóta őrzött fotójuk és videójuk bizonyítja a Hungária, a Dolly Roll és a Step egykori zenésze, valamint feltétezett gyereke közötti tökéletes hasonlóságot. Ráadásul Öcsi a halála előtt nem sokkal – egy koncertre utazva – a keresztapjától azt kérte: ha ő már nem lesz, szeressék úgy a fiát, ahogyan őt.

– Túl sok minden utal arra, hogy Öcsinek lehet egy eltitkolt fia, de a teljes igazságot a család sem tudja. Az tény, hogy majdnem egy évig a francia tengerparton, Saint-Raphaëlben dolgozott, és ott is bolondultak érte a lányok – mesélte

– Megmutattam ismerősöknek is a videókat, mintha Öcsiről készültek volna, mindenki azt hitte, őt látja. Még döbbenetesebb, hogy a járásuk, a mozdulataik is megegyeznek, ilyen hasonlóságot csak a genetika produkálhat!

A zenész unokahúga 12 éve Kajászón, a nagymamájuk temetése után látta először a fiút. Mint mondja, földbe gyökerezett a lába.

– A tizennyolc év körüli srác törve beszélte a magyart, majd egy francia rendszámú autóval ment el – emlékezett Zsuzsa, aki Flipper Öcsi gyászszertatása után kezdte keresni a fiatalembert, aki vélhetően a családjával vett részt a búcsúztatón.

A kocsmában, ahová betértek, mindenki azt találgatta, vajon az elhunyt fia lehet-e az ismeretlen fiatalember. Öcsi apja pedig a srác füle hallatára fakadt ki: „Nem lehetett a fiam olyan szemét, hogy ne mondja meg nekem, van egy unokám!”

A szőke fiú, aki a család szerint a megszólalásig hasonlít Öcsire, a temetés után egy francia rendszámú autóval távozott

– Szörnyű lehetett ezt hallania, ha tényleg meg akart minket ismerni. Mire felocsúdtam, már el is tűnt, csak az autót láttam elhajtani. Minek utazott volna ezerhatszáz kilométert kétszer is, ha idegen lenne? – ezt kérdezgette az unokahúg a rokonoktól, majd sokkoló választ kapott a zenész keresztapjától: – Öcsit nem sokkal a halála előtt, már nagybetegen, a keresztapja vitte kocsival egy miskolci fellépésre. Az autóban azt mondta neki: külföldön van egy fia, és ha már nem él, szeressék majd úgy, mint őt. A fiú anyja férjhez ment, a testvéreivel és a nevelőapjával él, de a Balatonon minden évben találkoztak. Később akarta bemutatni nekünk, ezért hallgatott a keresztapa is a történetről a fiú feltűnéséig – mesélte a családi titkot Zsuzsa, aki sokáig próbálta felkutatni Flipper Öcsi feltételezett fiát az énekes édesanyjának engedélyével.

Még Lilu (43) tévéműsoránál is próbálkozott, hiába. – Jó lenne, ha az a fiú tudná, nyugodtan jelentkezhet, mert szeretnénk megismerni az igazságot és őt is. Talán felismeri önmagát a fotón, vagy a környezetében valaki. Édesapámhoz hasonlóan szeretném, ha kiderülne, a fiatalember Öcsi fia-e, vagy sem.

Az édesanyja sírt, mikor meglátta

Flipper Öcsi édesanyja, Katalin (77) szeretné tudni, van-e még egy unokája.

– A videók láttán a döbbenettől sírva fakadtam. Öcsi beszélt nekem és zenésztársának is egy Angelika nevű francia lányról. Soha nem találkoztunk, de még dalt is írt hozzá, miután hazatért. A gitárján esténként gyakran pengette nekem és franciául énekelt. Öcsike nagyon érzékeny ember volt, ahogyan én is, még ma is rettenetesen felzaklat minden, ami vele kapcsolatos. Ha tényleg van egy unokám tőle is, azt nagyon jó lenne tudni – mondta Katalin, akit a lánya, Marót Viki (36) énekesnő kilenc éve megajándékozott már egy unokával.

loading...