Kezdőlap AKTUÁLIS Kiadták a riasztást – szélvihar és hózápor halad ma végig az országon!

Kiadták a riasztást – szélvihar és hózápor halad ma végig az országon!

Továbbra sem érkezik meg a hőn áhított, kellemes tavaszi idő, a hét hátralévő részében erősen felhős, csapadékos idővel kell számolnunk, helyenként zápor, hózápor is kialakulhat – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentéséből.

 

Kedden a Tiszántúlon jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

A keleti határvidék közelében további gyenge eső még előfordulhat, míg máshol szórványosan kell záporokra, a hegyekben hózáporokra számítani. Néhol esetleg az ég is megdörrenhet.

Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8-12 fok között várható, de a tartósabban felhős tiszántúli tájakon pár fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 0-5 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Szerdán kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a Dunántúlon még több-kevesebb napsütés is lehet. Helyenként kialakulhat zápor, hózápor, de a Tiszántúlon eső, a keleti határszélen havas eső is lehet. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és az északkeleti országrészben viharos széllökések is lehetnek. Délután 4-10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol zápor, hózápor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben időnként megerősödik. Hajnalban -6, +2, délután 4-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol záporeső, hózápor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. Hajnalban -7, +1, délután 3-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton felhőátvonulások várhatók szórványos hózáporokkal, sokfelé erős, néhol viharos északi széllel, -6, +2 fokos minimum-, 2-7 fokos maximum-hőmérséklettel.


Vasárnap napos idő valószínű gomolyfelhőkkel, amelyekből helyenként hózáporok is kialakulnak. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és 0, a csúcshőmérséklet 3-9 fok között alakul.

(met.hu)

loading...