Kezdőlap AKTUÁLIS Kiadták a figyelmeztetést! Órákon belül ideér a vihar, hétvégére beköszönt az ősz

Kiadták a figyelmeztetést! Órákon belül ideér a vihar, hétvégére beköszönt az ősz

Szerdán délnyugat felől egyre több fátyol- és gomolyfelhő érkezik, délelőtt még csak néhol, de kora délutántól már több helyen várható csapadék.

 

Délután a Dunántúlon és a középső tájakon, estétől keleten alakulhat ki zápor, zivatar. Élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz a déli, délnyugati szél. Hajnalban 8-15, délután 23-29 fok várható. Még nem érkezik front.

Csütörtökön is sokfelé szűrhetik fátyolfelhők a napsütést. Záporok, zivatarok elszórtan, leginkább északon, északkeleten fordulhatnak elő. A délnyugati szél ismét többfelé lesz élénk. Hajnalban 9-16, délután 23-28 fokot mérhetünk.


Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Eső, zápor északon, északnyugaton már a reggeltől előfordulhat. A délután és este folyamán pedig egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Köztük heves zivatarok is kialakulhatnak. A délies szél országszerte megerősödik. Az enyhe reggel után délután 20-30 fok ígérkezik, nyugaton lesz hűvösebb.

Szombatra virradó éjszaka és a reggel sokfelé várható eső, zápor, a középső és keleti tájakon zivatar. Délután már csak keleten eshet, nyugat felől pedig felszakadozik a felhőzet. Északnyugaton viharossá válhat a szél. Délután 13-22 fok valószínű.

Időkép

loading...