Kezdőlap AKTUÁLIS Kezdődik elölről? Újabb 78 fertőzött van Kínában

Kezdődik elölről? Újabb 78 fertőzött van Kínában

Kínában talán már soha nem lesz vége: újabb 78 személynél állapítottak meg koronavírust. Vasárnap még csak 39 diagnosztizált eset volt, ami mára már duplázódott.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint az új fertőzöttek külföldről érkeztek hozzájuk, 4-en otthon kapták el a fertőzést. Vuhan városából tavaly év végén indult a koronavírus, ami azóta is tombol több Európai országban.

A szárazföldi Kínában a fertőzöttek összesített száma – ami a helyi nyilvántartási irányelvek miatt nem tartalmazza a tünetmentes fertőzöttek számát – hétfő éjfélig 81 171-re nőtt, közülük több mint 73 ezren gyógyultak már meg. Hétfőn heten meghaltak, mindannyian Vuhanban, velük együtt már 3277-en haltak meg összesen a vírusban.

A hétfőn regisztrált fertőzöttek közül 31-et Pekingben regisztráltak, ezért a Kínai Polgári Légiközlekedési Felügyelet hétfőtől kezdve az ország 12 másik városának repülőtereire irányította át a pekingi nemzetközi járatokat. A Beijing Daily helyi lap tudósítása szerint pedig a főváros vezetése újabb szigorítást alkalmaz a külföldről bejövő esetek hatékonyabb kiszűrésére: szerdától a külföldről érkező, illetve a Pekingbe lépésüket megelőző 14 napban külföldön járt emberek mindegyikénél elvégzik a vírustesztet, és központi karantén alá helyezik őket. – írja az Index.

loading...