Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Készülj az őszre, itt az ideje a méregtelenítésnek: 2 napos almás kúra

Készülj az őszre, itt az ideje a méregtelenítésnek: 2 napos almás kúra

A kétnapos méregtelenítés akkor ideális, ha tisztítókúrát szeretnénk végezni, azonban nem tudunk sok időt rászánni. Elvégezhetjük egy hétvége alatt.

 

 

 

 

 

 

Két napon keresztül csak almát eszünk a kúra során

Fogyasszunk almát az étkezések idejében, és étkezések között is, ha megéhezünk, amennyit csak akarunk. Kitarthatunk csak egy fajta mellett, de variálhatjuk is a különböző fajta almákat, ahogy jólesik. A bio alma lenne a legjobb abból a szempontból, hogy elkerülhetjük a permetezőszereket vele, de akármilyen gyümölcsöt is választunk, alaposan mossuk meg.

Ehetjük egészben, felszeletelhetjük, megreszelhetjük, vagy akár ki is préselhetjük a levét. A legjobb volna ugyan, ha az alma minden részét megennénk, a héjával és a magokkal együtt. Együk lassan és rágjuk meg alaposan. Próbáljuk ki fűszerekkel: fahéjjal, gyömbérrel.  A fahéj segíti a cukoranyagcserét, ami a cukrot energiává alakítja.

A méregtelenítés ideje alatt csak tiszta vizet, gyógynövény- vagy gyümölcsteát igyunk. Ha a hétvégére időzítjük, több időnk lesz pihenni. Sétáljunk, végezzük légzőgyakorlatokat közben.

maxresdefault

Mielőtt belekezdünk, készüljünk fel méregtelenítésre:

5 napig fogyasszunk kevesebb kávét, teát, alkoholt, szénsavas italt, csökkentsük a szénhidrát-bevitelt is. Együnk valamivel kevesebbet, mint szoktunk, és vacsorára fogyasszunk salátát.
A két almanap után fokozatosan szoktassuk hozzá magunkat a többi ételhez: a következő napon együnk vegyes gyümölcssalátát és zöldséglevest vagy párolt zöldségeket.

A méregtelenítés során felléphet fejfájás, fáradtságérzet, székrekedés, de lehetnek más egyéni reakciók is. Segít, ha sok vizet iszunk és veszünk egy relaxáló fürdőt.

Az alma gazdag E-vitaminban és folsavban, ami fontos szerepet játszik az energiatermelésben, az érzelmi egyensúly fenntartásában és az emésztőrendszer egészséges működésében. Tartalmaz még antioxidáns A- és C-vitamint, káliumot, magnéziumot, kalciumot, valamint nagy mennyiségben rostot is.

Forrás

loading...