Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Kend be a piszkos sütőd ezzel a masszával és újjá varázsolódik az!

Kend be a piszkos sütőd ezzel a masszával és újjá varázsolódik az!

A kályha és sütő tisztaságát igencsak nehéz megőrizni, pucolhatjuk nap mint nap, mégis egy idő után meglátszanak rajta az ételmaradékok. Ha csak, nem ismerjük az alábbi trükköt.

 

 

 

 

 

Ha sütés közben kellemetlen szagokat érzünk tudjuk, hogy épp odaégett valami a sütőrácsra. Ilyenkor, ha elég gyorsak vagyunk, és rögtön sütés után átdörzsöljük a rácsot egy pár csepp étolajjal, akkor könnyen megszabadulhatunk az odaégett ételtől. Ha azt szeretnénk, hogy illatos legyen a kályha, akkor az étolaj helyett inkább babaolajat használjunk.

A makacs foltokat eltüntethetjük egy szódabikarbónából kikevert pasztával. Keverjünk el pár kanál szódabikarbónát egy kevés ecettel, hogy pépes állagú legyen, kenjük be vele a sütő és a kályha felületét. Hagyjuk rajta állni 20 percet, majd mossuk le egy vizes ronggyal.

massza sütő tisztitása

Ha már úgy érezzük, hogy nincs remény annyira odaégtek a zsírfoltok, akkor puhítsuk fel őket. Egy pohár ecetet keverjünk el 2 kanál cukorral, majd öntsük a meleg sütőre. Egy órát hagyjuk állni, majd szivaccsal könnyedén el lehet távolítani a legkeményebb foltokat is.

Szerző: tudasfaja.com

loading...