Kezdőlap AKTUÁLIS Karikó Katalin szembeszállt a kormánnyal és elmondta az igazat a fertőzési és...

Karikó Katalin szembeszállt a kormánnyal és elmondta az igazat a fertőzési és halálozási táblázatról!

A kormány tegnap nyilvánosságra hozta a magyarországi oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat, amely információk eddig nem voltak ismertek. A táblázatban szereplő adatok kapcsán megszólalt Karikó Katalin is, ugyanis a biokémius véleménye szerint alapvető problémák vannak vele.

 

Mint megírtuk, a képen a második vakcinát követő fertőzések és halálozási adatokat láthatjuk tavaly 2020. december vége és 2021. április 20. között. A statisztikák azt mutatták, hogy a második védőoltás után 5714 személy betegedett meg, illetve 273 ember életét követelte a koronavírus-fertőzés.

A százezer oltottra vetített adatok alapján a két dózissal oltottak 0,4 százaléka betegszik meg, illetve 0,02 százaléka hal meg.

A Pfizer második oltása után bekövetkezett halálesetek számánál azonban figyelembe kell venni, hogy ezt a vakcinát használták a legidősebbek oltására, illetve a krónikus betegséggel rendelkező idősek is javarészt ezt kapták. Nagyban befolyásolja az adatokat, hogy milyen csoportokat oltanak az adott vakcinával, emellett az is, hogy mióta használják.

Itt a táblázat:

A táblázat kapcsán most megszólalt Karikó Katalin, aki a Pfizer-vakcina kifejlesztésében játsztott kulcsszerepet. Közösségi oldalán fejtette ki, hogy a kormány oldalán megosztott táblázat több sebből vérzik, már csak azért is, mert a Pfizer vakcinájával december óta oltanak, míg a Szputnyik V-vel februárban kezdődött meg a vakcinázás.


Karikó a posztjában azt írja: „Tehát 4 hónap alatt halt meg 32 idős ember 100 000 Pfizer-beoltottból, akiket az öregek otthonában beoltottak és krónikus betegségben szenvedtek. A kínai vakcina esetén 2 hónap alatt halt meg 16 ember 100 000 beoltottból, akik krónikus betegségben nem szenvedtek”. Ennek kapcsán megjegyzi, hogy ezeket az adatokat egyszerűen nem közölte posztjában a kormány, így a dolog teljesen félrevezető.

A biokémikus úgy véli, még csak kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valakinek szemet szúrjon, hogy a táblázatban szereplő, egymás mellé rakott számok ebben a formában összehasonlíthatatlanok.

Karikó úgy gondolja, azt kellett volna feltüntetni, hogy Magyarországon 4 hónap alatt 100 000 idős, krónikus beteg emberből hányan haláloznak el az öregek otthonában, illetve krónikus betegséggel nem rendelkező 100 000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt.

loading...